Με περίπατο φουλ για χρυσό η Ιταλία

Φώτης Καρακούσης
Με περίπατο φουλ για χρυσό η Ιταλία

bet365

Μόνο στο πρώτο σετ δυσκολεύτηκε η Ιταλία. Η ομάδα του Μπενγκρίνι επικράτησε του Ιράν με 3-0, προκρίθηκε στα ημιτελικά και κόντρα στις ΗΠΑ θα διεκδικήσει την είσοδό της στον μεγάλο τελικό.

Θεωρείται και όχι άδικα ως υπερδύναμη στο βόλεϊ έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις. Όλες πλην μιας, καθώς ποτέ δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο λόγος φυσικά για την Ιταλία. Μια ομάδα που πήγε στο Ρίο χωρίς οι βλέψεις της να έχουν ταβάνι και δείχνει έτοιμη να φτάσει ως το τέλος.

Αρχικά αυτό που κατάφερε η παρέα των Χουαντορένα, Ζάιτσεφ, είναι να βρεθεί στα ημιτελικά, μετά την εύκολη νίκη επί του Ιράν με 3-0 (31-29, 25-19, 25-17), σε έναν προημιτελικό που ουσιαστικά κράτησε μόλις ένα σετ. Συγκεκριμένα το πρώτο, καθώς μετά το 1-0 στις λεπτομέρειες, στο τάραφλεξ υπήρξε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η... σκουάντρα ατζούρα.

Οι Ιρανοί προσπάθησαν, πάλεψαν, αλλά σε κανένα σημείο μετά το 1-0 δεν κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια τους μεγάλους τους αντιπάλους, που από την αρχή του τουρνουά με μοναδική εξαίρεση το αδιάφορο γιαυτούς ματς με τον Καναδά, δείχνουν πραγματικά έτοιμοι να το πάνε ως το τέλος και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο που τόσο πολύ τους λείπει.

Όσον αφορά το ματς, πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ζάιτσεφ που έφτασε τους 15 πόντους, ενώ με έναν λιγότερο ακολούθησε ο Χουαντορένα, με τον Κουβανό που έχει πάρει την ιταλική υπηκοότητα να έχει ανεβάσει επίπεδο την Ιταλία. Από τους ηττημένους των οποίων η πορεία είναι απολύτως πετυχημένη, κανείς δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μαχμούντι να σταματά στους 8.

Ιταλία-Ιράν 3-0 (31-29, 25-19, 25-17)

ΙΤΑΛΙΑ (Μπλενγκίνι): Χουαντορένα 14, Τζιανέλι 6, Ζάιτσεφ 15, Λάνζα 9, Μπιραρέλι 7, Μπούτι 4, / Κολάτσι (λ), Αντόνοφ, Ροσίνι,

ΙΡΑΝ (Λοθάνο): Μαχμούντι 8, Γκάρα 4, Γκολαμί 7, Μουσαβί 6, Γκαεμί 1, Μαρουφλακράνι 1 / Μαραντί (λ), Μιρζαζανπούρ 6, Γκαφούρ 3, Μαχντάβι, Ζαρίνι

 

Τελευταία Νέα