Όσα δεν γνωρίζατε για τον Ντα Σίλβα

Gazzetta team
Όσα δεν γνωρίζατε για τον Ντα Σίλβα

bet365

Η επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο φιλοξενεί αφιέρωμα στον Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα που ήλθε από το... πουθενά για να καταπλήξει τον κόσμο του άλματος επί κοντώ.

Με επίδοση 11 εκατοστά πάνω από το ατομικό του ρεκόρ, πέρασε τα 6.03μ. και νίκησε τον μέχρι πρότινος ασυναγώνιστο, Ρενό Λαβιλενί. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει άγνωστες πτυχές από τη ζωή του και τιτλοφορείται «Δέκα πράματα που δεν γνωρίζετε».

Αναλυτικά:

1. Μεγάλωσε με τον παπού και τη γιαγιά του, καθώς η μητέρα του τον εγκατέλειψε σε ηλικία τριών ετών. Αυτούς χαρακτηρίζει ως γονείς του και δηλώνει πως τούς χρωστάει τα πάντα»

2. Παντρεύτηκε πολύ νέος, μόλις στα 21. Η σύζυγός του η Ανα Πάουλα ντε Ολιβιέιρα, επίσης αθλήτρια που τού έχει σταθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής του

3. Επικαλείται συχνά το Θεό στις συνεντεύξεις τού, όμως δεν τού αρέσει να τον χαρακτηρίζουν θρήσκο. Διατηρεί, πάντως, στενή σχέση με τον πνευματικό του

4. Προπονείται στην Ιταλία, σε μια πόλη κοντά στη Ρώμη, τη Φόρμια. Εκεί βρίσκεται τα τελευταία χρόνια και η δουλειά του αποδίδει καρπούς αφού το 2014 είχε κατακτήσει το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

5. Προπονητής του είναι ο θρυλικός Βιτάλι Πετρόφ, που είχε επίσης υπό την καθοδήγησή του τον Σεργκέι Μπούμπκα και την Ελένα Ισινμπάγεβα!

6. Χειρότερη στιγμή: ο τραυματισμός του στους Παναμερικανικούς Αγώνες του Τορόντο το 2015

7. Καλύτερη στιγμή: Φυσικά το Ρίο

8. Πρώτος μετά από το 1984. Πέρασαν πάνω από 30 χρόνια για να κατακτήσει η Βραζιλία χρυσό μετάλλιο στον στίβο. Τελευταίος ήταν ο Γιόακιμ Κρους στα 800 μέτρα στους Αγώνες του Λος Αντζελες

9. Η στρατηγική του Πετρόφ: ο μετρ της προπονητικής όταν είδε τον Λαβιλενί να περνά τα 5.98, κατάφερε να πείσει τον Μπραζ ντα Σίλβα ότι είχε έλθει η στιγμή να περάσει για πρώτη φορά στη ζωή του τα 6 μέτρα

10. Κακές οι σχέσεις του με τον Λαβιλενί. Ο ίδιος ο Μπραζ έχει αποκαλύψει ότι ο Γάλλος πρωταθλητής δεν τού έχει μιλησει καθόλου για περισσότερο από έναν χρόνο. Αντίθετα, είναι φίλος με τον Αμερικανό Σαμ Χέντρικς, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο. ο Χέντρικς ήταν ανάμεσα στους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον 23χρονο Βραζιλιάνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα