Με περίπατο στα ημιτελικά η Ρωσία

Φώτης Καρακούσης
Με περίπατο στα ημιτελικά η Ρωσία

bet365

Δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητά της η Ρωσία έκανε... πλάκα στον Καναδά, επικράτησε με 3-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την στιγμή που κατάφερε να περάσει από την φάση των ομίλων, η Ρωσία ήθελε τρεις ακόμα νίκες για να κρατήσει το χρυσό που κατέκτησε στο Λονδίνο. Η πρώτη έγινε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, με τους παίκτες του Αλέκνο να κάνουν πλάκα στον Καναδά και να επικρατούν με 3-0 (15-25, 20-25, 18-25).

Οι Ρώσοι αν και τρίτοι στον πιο εύκολο από τους δύο όμιλο, αντιμετώπισαν τους δεύτερους Καναδούς, αλλά παίζοντας με σοβαρότητα δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να φτάσουν στη νίκη και να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Βραζιλία-Αργεντινή και η αλήθεια είναι πως όποιος και αν περάσει, είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, παρά τις σημαντικές ελλείψεις με μεγαλύτερη αυτή του Μισέρσκι.

Στα του αγώνα, η... αρκούδα μπήκε πολύ δυνατά στον προημιτελικό και πήρε με άνεση το πρώτο σετ από τους Καναδούς που είχαν σε κακή μέρα τον Σμιτ. Χωρίς το βαρύ τους... όπλο οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κοιτάξουν τους αντιπάλους τους στα μάτια με συνέπεια να χάσουν ουσιαστικά με κατεβασμένα τα χέρια.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μιχαΐλοφ που έφτασε τους 13 πόντους, ενώ από 10 είχαν οι Κλιούκα και ο αειθαλής Τετιούκιν. Για τους ηττημένους ο Πέριν είχε 11 και ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων.

Καναδάς-Ρωσία 0-3 (15-25, 20-25, 18-25)

ΚΑΝΑΔΑΣ (Χογκ Γκλεν): Σάντερς 2, Περίν 11, Χογκ Νίκολας 8, Βαν Ντόρν 2, Σμιτ 3, Βάιγκρας 8/ Μπαν (λ), Νταφ 5, Μάρσαλ 3, Γουίντερς, Μπλανκενάου

ΡΩΣΙΑ (Αλέκνο): Βόλβιτς 8, Μιχαΐλοφ 13, Κλιούκα 10, Βολκόφ Α. 7, Γκρανκίν, Τετιούκιν 10 / Βερμπόφ (λ), Μπακούν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα