Στεπάνοβα: «Αν μου συμβεί κάτι δεν θα είναι ατύχημα»

Gazzetta team
Στεπάνοβα: «Αν μου συμβεί κάτι δεν θα είναι ατύχημα»

bet365

Μοιάζει με σενάριο αστυνομικής περιπέτειας, όμως είναι πραγματικότητα. Η Γιούλια Στεπάνοβα, η αθλήτρια που αποκάλυψε πρώτη την υπόθεση ντόπινγκ υπό την... αιγίδα του κράτους στη Ρωσία, κρύβεται στις ΗΠΑ με το σύζυγό της και φοβάται για τη ζωή της.

Η WADA αποκάλυψε σήμερα πως κάποιος χάκαρε τον λογαριασμό της Στεπάνοβα στο ADAMS, το διαχειριστικό σύστημα της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ.

Λόγω του γεγονότος αυτού, η Στεπάνοβα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τηλεδιάσκεψη πριν από την κούρσα των 800μ. γυναικών, όπου θα αγωνιζόταν αν δεν είχε τιμωρηθεί και η ίδια, μετά από τις δικές της αποκαλύψεις! «Ο μόνος λόγος που θα ήθελε κάποιος να χακάρει τον λογαριασμό μου στο ADAMS είναι για να διαπιστώσει την ακριβή τοποθεσία μου. Γι΄αυτό αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να μετακομίσουμε. Αν κάτι μας συμβεί, να ξέρετε ότι δεν θα είναι ατύχημα».

Ο σύζυγος της Στεπάνοβα ήταν υψηλόβαθμος υπάλληλος στις Υπηρεσίες Αντιντόπινγκ της Ρωσίας. Εχουν πολλές φορές εκφράσει ανησυχία για την ασφάλειά τους, ενώ πρόσφατα επέκριναν και τη ΔΟΕ που δεν κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει και να προστατεύσει τους πληροφοριοδότες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα