Εφίμοβα: «Οι Φελπς και Κινγκ μου έκαναν... πόλεμο!»

Εφίμοβα: «Οι Φελπς και Κινγκ μου έκαναν... πόλεμο!»

Η Ρωσίδα Γιούλα Εφίμοβα που είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες την τελευταία στιγμή, αλλά όπως ανέφερε στο Ρίο δέχτηκε... πόλεμο ειδικά από τους Φελπς και Κινγκ.  

Η 24χρονη Ρωσίδα βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο την τελευταία στιγμή. Η Εφίμοβα είχε τεθεί εκτός αγώνων στο παρελθόν για χρήση απαγορευμένων ουσιών (το 2013 είχε αποκλειστεί για 16 μήνες), ενώ πρόσφατα βρέθηκε θετική σε Μελντόνιουμ, με την ίδια να τονίζει πως έπαιρνε την ουσία πριν απαγορευτεί. Τελικά, η αθλήτρια του πρόσθιου δεν τιμωρήθηκε μετά την... περίοδο χάριτος που έδωσαν οι διεθνείς αρχές για την προσφάτως απαγορευμένη ουσία. Μάλιστα, είχε προσφύγει στο CAS, με τη ΔΟΕ και τη FINA τελικά ν' αποφασίζουν να την κάνουν δεκτή στους αγώνες.

Όπως ανέφερε πριν από κάθε κούρσα της στο Ρίο ο κόσμος την αποδοκίμαζε και θα ήθελε να ξεχάσει τη συμμετοχή της στους αγώνες! Μάλιστα,όπως τόνισε στη «USA Today» η Κινγκ και ο Φελπς της είχαν κηρύξει πόλεμο:

«Ήθελα πολύ να είμαι στο Ολυμπιακούς, αλλά τώρα θα προσπαθήσω να τους ξεχάσω! Δέχτηκα σκληρή κριτική, αλλά κάποιες φορές νόμιζα πως ήμουν σε πόλεμο. Πόλεμο που μου είχαν κηρύξει η Κινγκ και ο Φελπς. Λατρεύω την κολύμβηση, αλλά ο πόλεμος εναντίον μου ήταν κάτι το ανατριχιαστικό. Μου φέρθηκαν απαίσια. Η Κινγκ είπε πολλά πράγματα για μένα στη συνέντευξη Τύπου, αλλά ποτέ δεν είχε το θάρρος να μου τα πει κατά πρόσωπο.

Δεν ξέρει τίποτα για μένα, γιατί η ζωή της ήταν τέλεια. Δεν αντιμετώπισε τα δικά μου προβλήματα και με αδίκησε με τη συμπεριφορά της. Ελπίζω να σκεφθεί τα όσα είπε και να αλλάξει συμπεριφορά. Δεν μπορείς να φέρεσαι με αυτόν τον τρόπο σε μια συναθλήτρια σου.

'Εκανα ένα λάθος κάποτε και πλήρωσα γι' αυτό. Κέρδισα την υπόθεση στα διεθνή δικαστήρια και κατάφερα να λάβω μέρος στους αγώνες του Ρίο. Δεν άξιζα, όμως, να βρεθώ στο κέντρο ενός πολέμου. Προφανώς είμαι κατά του ντόπινγκ και δεν χρειάζεται να το δηλώνω κάθε μέρα. Μπορεί κάποιος εύκολα να πέσει θύμα και εγώ το έχω υποστεί στο παρελθόν».