Σερβία - Ελλάδα 9-9

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σερβία - Ελλάδα 9-9

bet365

H εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κοίταξε στα μάτια την παγκόσμια υπερδύναμη Σερβία και κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με 9-9, στο πλαίσιο του δεύτερου ματς του α' ομίλου.

«Δεν φοβόμαστε κανέναν!» αυτό ήταν το σύνθημα του ομοσπονδιακού προπονητή των ανδρών, Θοδωρή Βλάχου από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα και τελικά φαίνεται ότι κατάφερε να κάνει και τους παίκτες του να το πιστέψουν. Η εθνική μας κατέκτησε τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος για τη συνέχεια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε πολύ συγκεντρωμένα, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει (με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Ιαπωνία) και ανταμείφθηκαν γι αυτό.

Σε ότι αφορά στο ματς η εθνική μας ομάδα διαχειρίστηκε ιδανικά το πρώτο οκτάλεπτο. Μπήκε συγκεντρωμένη στο ματς και περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη. Τα δυο γρήγορα γκολ του Γιάννη Φουντούλη στο 6:49 και του Ποντικέα στο 5:44 σίγουρα ανέβασαν την ψυχολογία και έκτοτε συνεχίσαμε με προσοχή, με τους Σέρβους να μειώνουν στο 1:20 με τον Φιλιποβιτς.
Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου κράτησαν τη γρανιτένια άμυνα και επωφελήθηκαν από τα λάθη των Σέρβων για να αυξήσουν τη διαφορά στο δεύτερο οκτάλεπτο σε 1-4 με τα γκολ των Φουντούλη (5:08) και Βλαχόπουλου (0:58).
Στο τρίτο οκτάλεπτο η Σερβία πίεσε περισσότερο στην επίθεση με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες αποβολές. Η αντίπαλος μας δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να μειώσει ακόμη και στο γκολ 5-6 (0:37), όμως χάρη στον Άγγελο Βλαχόπουλο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του τρίτου οκταλέπτου με την εθνική μας να προηγείται 5-7

Πέρα από τον βαθμό, εκείνο που έχει αξία να κρατήσουμε είναι ότι καμία ομάδα πια δεν μοιάζει αήττητη στα μάτια των παικτών της εθνικής, όταν παίζουν όπως μπορούν!

Επόμενο ματς για της Ελλάδα την προσεχή Τετάρτη 16:20 ώρα Ελλάδας κόντρα στην έτερη ισχυρή ομάδα του ομίλου και πολυνίκης του θεσμού Ουγγαρία με 9 χρυσά, 3 ασημένια και τρία χάλκινα! Οι Ούγγοι έμειναν εκτός βάθρου στο Λονδίνο (5η θέση) για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια.

Σερβία - Ελλάδα 9-9

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 4-3, 4-2
Σερβία: Φιλίποβιτς 2, Μίτροβιτς Στέφαν 1, Γιάκσιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 1, Γκόγκιτς 1, Άλεκσιτς 1, Τσουκ 1, Νίκιτς 1
Ελλάδα: Φουντούλης 4, Ποντικέας 1, Βλαχόπουλος 2, Γενηδουνιάς 1, Κολόμβος 1.

 

Τελευταία Νέα