Ακολουθώντας την Αννα Κορακάκη... (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Ακολουθώντας την Αννα Κορακάκη... (pics)

bet365

Το gazzetta.gr ακολούθησε κατά πόδας την Αννα Κορακάκη μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και σας αποκαλύπτει όλα όσα έκανε η καταπληκτική σκοπεύτρια!

Από χθες όλη η Ελλάδα μιλά για την Αννα Κορακάκη που σε ηλικία μόλις 20 ετών, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή, επιβεβαιώνοντας όσους πίστευαν στο ταλέντο της και στις ικανότητες της

Το gazzetta.gr έζησε μαζί της, όλες τις θριαμβευτικές στιγμές που ακολούθησαν μετά το βάθρο και σας τις παρουσιάζει. Η Αννα στην απονομή ήταν εμφανώς συγκινημένη, καθώς ήταν η στιγμή που ονειρευόταν σε όλη της ζωή.

Μετά το βάθρο, τη σκυτάλη των συναισθημάτων πήρε η χαρά με την πρωταθλήτρια από τη Δράμα πλέον να λάμπει! Πρώτα οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες με τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται στο Ρίο και πήγαν στο Deodoro για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της. Ηταν πολλοί εκεί, όπως ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός της Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, μαζί με πολλούς άλλους.

Μετά την… παρέλαβαν οι ξένοι δημοσιογράφοι και στη Μικτή Ζώνη δεν σταμάτησε να δίνει συνεντεύξεις τόσο σε τηλεοπτικά δίκτυα, όσο και στο γραπτό Τύπο. Τα αγγλικά της είναι εξαιρετικά και απαντούσε αβίαστα σε όσα της ζητούσαν.

Η ώρα περνούσε και κάποια στιγμή οι διοργανωτές την άρπαξαν από το χέρι καθώς έπρεπε να πάει στη αίθουσα του ντόπινγκ, για να δώσει το δείγμα τς, αλλά ούτε και αυτό ήταν εύκολο, καθώς κάθε βήμα που έκανε, ήταν αρκετοί αυτοί που έπεφταν επάνω της, για να την αγκαλιάσουν και να τη συγχαρούν!

Παρότι είναι μόλις 20 ετών έχει αποκτήσει σπουδαία φήμη στο χώρο της παγκόσμιας σκοποβολής και πλέον ανήκει δικαιωματικά στην ελίτ της μετά την κατάκτηση του χάλκινου!

Επόμενος σταθμός η αίθουσα του ντόπινγκ, αλλά ούτε εκεί κάθισε πολύ, καθώς είχε περάσει η ώρα και έπρεπε να πάει στη ν καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των νικητριών!

Μπαίνοντας στη μεγάλη τέντα που στέγαζε το Κέντρο Τύπου, κάθισε στην αριστερή πλευρά του πάνελ, απάντησε σε μία ερώτηση και επέστρεψε ξανά στον έλεγχο ντόπινγκ, έχοντας μαζί τον πατέρα της Τάσο, ο οποίος ως προπονητής έπρεπε να υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα.

Ενδιάμεσα η Αννα, όπως πάντα χαμογελαστή, προλάβαινε να μιλήσει και στο τηλέφωνο, ευχαριστώντας ευγενικά όσους την καλούσαν για τα συγχαρητήρια.

Δύο ώρες μετά την απονομή, η Αννα ολοκλήρωσε τη διαδικασία του ντόπινγκ – που είναι υποχρεωτική στους Ολυμπιακούς για τον κάθε αθλητή που ανεβαίνει στο βάθρο – αλλά ακόμα δεν θα έφευγε από το Σκοπευτήρια αφού ήταν η ώρα των Ελλήνων δημοσιογράφων. Νέος κύκλος ερωτήσεων με την Αννα να απαντά ευγενικά σε όλες, έχοντας δίπλα τον φύλακα – άγγελο της, τον πατέρα της Τάσο.

Όταν τελείωσε και αυτό ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την Ολυμπιακή εγκατάσταση, για το Ολυμπιακό Χωριό, με ένα αυτοκίνητο της διοργάνωσης που την περίμενε απ΄έξω και είχε κανονίσει ο Ισίδωρος Κούβελος.

Ούτε, όμως, στο Χωριό είχε έρθει η ώρα να ηρεμήσει. Όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που ήταν εκείνη τη στιγμή εκεί, της είχαν ετοιμάσει μία έκπληξη. Την περίμεναν κρατώντας μία ελληνική σημαία και φωνάζοντας «Ελλάς, Ελλάς», για να τη συγχαρούν!

Όμορφες στιγμές για την ελληνική ομάδα που είδε το πρώτο μετάλλιο να έρχεται αρκετά γρήγορα στο Ρίο και να γεμίζει με προσδοκίες για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Οι περισσότεροι ήθελαν να περιεργαστούν το χάλκινο μετάλλιο που είχε συνέχεια κρεμασμένο στο στήθος της. Δεν είναι και μικρό πράγμα να αγγίζεις ένα Ολυμπιακό μετάλλιο…

Αφού η υποδοχή έφτασε στο τέλος, η Αννα Κορακάκη τους ευχαρίστησε όλους και πάλι και ανέβηκε στο δωμάτιο της. Ωστόσο, δεν έμεινε πολύ μέσα, καθώς ένιωθε την ανάγκη να περπατήσει, ενδεχομένως και να σκεφτεί.

Βγήκε και πάλι και άρχισε να περιπλανιέται στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού. Ειδικά με το μυαλό της, έχει πλέον πολλά να επεξεργαστεί… Να είσαι Ολυμπιονίκης μόλις στα 20 σου, δεν συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους στον κόσμο.

Προς το παρόν, όμως, θα επιστρέψει από σήμερα και πάλι στην προπόνηση, καθώς αύριο μετέχει στο άλλο αγώνισμα της, τα 25 μέτρα στο πιστόλι! Εκεί πλέον θα πάει για το αδιανόητο μέχρι πρότινος που η Αννα απέδειξε ότι είναι πιθανό. Δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς!

 

Τελευταία Νέα