Έμαθε να πυροβολεί με καλάσνικοφ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Έμαθε να πυροβολεί με καλάσνικοφ!

bet365

Ο Χοάνγκ Ζουάν Βινχ κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του Βιετνάμ στην σκοποβολή στα 10μ. αεροβόλου πιστολιού, ενώ τις πρώτες τους σκοπευτικές απόπειρες της έκανε με καλάσνικοφ!

Ο 41χρονος αξιωματικός του βιετναμέζικου στρατού, φέρει βαθμό συνταγματάρχη και όπως είναι φυσικό πλέον αποτελεί τον νέο ήρωα στη χώρα του, ο οποίος θα ανταμειφθεί με πριμ 100.000 δολαρίων, όταν το μέσο ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 2.000 δολάρια.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης γεννήθηκε στο Ανόι και κατετάγη στο στρατό το 1991, μαθαίνοντας αρχικά να σκοπεύει με καλάσνικοφ!

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους βιετναμέζους και το προπονητικό τιμ, αλλά και τον στρατό που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονηθώ. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμα αυτό το ιστορικό μετάλλιο. Χρειάστηκα όμως και την βοήθεια της τύχης», δήλωσε ο Χοάνγκ.

Με τον Υπουργό Αθλητισμού του Βιετνάμ, Νγκιέν Νγκοκ Τιέν να υπογραμμίζει: «Η νίκη του ήρθε χάρη στο πνεύμα θάρρους και την αποφασιστικότητα την δική του και των προπονητών του, αλλά και στην σημαντική επένδυση που κάναμε εν' όψει των Ολυμπιακών Αγώνων».

Πιο μεγάλη χαρά και από το χρυσό μετάλλιο ήταν για τους Βιετναμέζους το γεγονός ότι άφησε τρίτο τον Κινέζο, Πανγκ Βέι.

«Είμαι τόσο υπερήφανος, αλλά το καλύτερο ήταν ότι κερδίσαμε την Κίνα», ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο στα θριαμβευτικά άρθρα για το κατόρθωμά του στα ΜΜΕ της πατρίδας του.

Βιετνάμ και Κίνα, βρίσκονται εδώ και αιώνες σε διαμάχη, η οποία έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την κυριαρχία στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

 

Τελευταία Νέα