Απρόσμενος περίπατος Ιταλίας επί της Γαλλίας

Φώτης Καρακούσης
Απρόσμενος περίπατος Ιταλίας επί της Γαλλίας

bet365

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι του πρώτου ομίλου η Ιταλία. Οι... νερατζούρι επικράτησαν της Γαλλίας με 3-0 και έδειξαν πως με τον Χουαντορένα έχουν επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο.

Ξεκίνησε σήμερα Κυριακή και το τουρνουά του βόλεϊ ανδρών, με την πρεμιέρα να είχε ένα μεγάλο ντέρμπι. Μεγάλο ντέρμπι στα χαρτιά όμως, γιατί αγωνιστικά η Ιταλία έκανε... πλάκα στην Γαλλία επικρατώντας με 3-0 (25-20, 25-20, 25-15), πραγματοποιώντας και την πρώτη έκπληξη με το καλημέρα.

Και είναι έκπληξη όχι επειδή κέρδισε, αλλά επειδή απέναντι σε μια ομάδα που έχει στόχο το μετάλλιο το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο δείχνοντας ξεκάθαρα πως με τον Χουαντορένα στη σύνθεσή της, έχει αρχίσει και πάλι να γίνεται η γνωστή και δυνατή Ιταλία που είναι ικανή για όλα.

Στον αντίποδα οι... τρικολόρ που έχουν πάει στο Ρίο με βλέψεις για βάθρο όπως γράψαμε και πριν, θα λέγαμε πως απογοήτευσαν στην πρεμιέρα τους, όμως αυτό δεν λέει τίποτα, γιατί η πρόκριση στα προημιτελικά είναι σχεδόν σίγουρη (άνετα βγάζουμε και το σχεδόν). Θα πρέπει όμως η παρέα του Ενγκαπέθ να ανέβει και να πιάσει την απόδοση που της έδωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αν θέλει να πετύχει και στην Βραζιλία.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ζάιτσεφ ου σταμάτησε στους 16 πόντους και τον ακολούθησαν οι Χουνατορένα (12) και Λάνζα (11). Για τους Γάλλους ο κανείς δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων με τον Ενγκαπέθ και τον Τιγί να έχουν από 8.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-20, 25-15)

ΙΤΑΛΙΑ (Μπλενγκίνι): Χουαντορένα 12, Τζιανελι 4, Ζάιτσεφ 16, Λάνζα 11, Πιάνο 6, Μπιραρέλι 8 / Κολάτσι (λ), Αντόνοφ 1
ΓΑΛΛΙΑ (Τιγί Λ): Ρουζιέ 7, Τονιουτί, Τιγί Κ 8, Ν Γκαπέτ 8, Λε Ρου 5, Λε Γκοφ 1 / Γκρεμπάνικοφ (λ), Πουζόλ, Ροσάρ 5

 

Τελευταία Νέα