Η ελληνική σημαία κυματίζει στο Ρίο! (pics & vids)

Η ελληνική σημαία κυματίζει στο Ρίο! (pics & vids)

To gazzetta.gr ήταν το μοναδικό διαδικτυακό μέσο που έδωσε το «παρών» στην επίσημη Τελετή Εισόδου της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό. Δείτε εικόνες και βίντεο.

Τα χαμόγελα περίσσευαν σήμερα στο Ρίο ντε Ζανέιρο για την ελληνική ομάδα, στην επίσημη Τελετή Εισόδου στο Ολυμπιακό Χωριό. Πρόκεται για μία επίσημη Τελετή που γίνεται κάθε φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σηματοδοτεί την είσοδο των χωρών στον τόπο διαμονής τους.

Στην Τελετή δεν πήγαν όλοι οι αθλητές, καθώς τα παιδιά της κωπηλασίας και της γυμναστικής που αρχίζουν από το Σάββατο τους αγώνες, είχαν προπόνηση. Ωστόσο ήταν οι περισσότεροι αθλητές του στίβου και της κολύμβησης, που έδειχναν να απολαμβάνουν τις στιγμές, με φωτογραφίες, πειράγματα και χαμόγελα. Μαζί τους και οι προπονητές τους, αλλά και οι συνοδοί της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Από επίσημους ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπαρχηγός Μανώλης Κολυμπάδης και μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

Μετά την έπαρση της σημαίας, ο Ισίδωρος Κούβελος παρέδωσε αναμνηστικό δώρο στη Δήμαρχο του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ υπήρχε έντονο βραζιλιάνικο χρώμα στην Τελετή, από χορευτές που παρουσίασαν τοπικούς χορούς!

Μετά τη λήξη της Τελετής, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Ηρθε η ώρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Φτάσαμε ως εδώ με πολλούς κόπους και προσπάθειες αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Οι αθλητές μας είναι πολύ καλά και έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε πολλές επιτυχίες.»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Συνοδεύσαμε την ελληνική ομα΄δα στο Ολυμπιακό Χωριό και μαζί μας τη συνόδευσαν οι ευχές και τα συγχαρητήρια 10 εκ. Ελλήνων. Εύχομαι τέτοιες στιγμές έπαρσης της ελληνικής σημαίας να τις ζήσουμε και στη διάρκεια των Αγώνων. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας πέτυχαν ήδη πολλά με τη συμμετοχή τους στους Αγώνες και μπορούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα. Είμαι αισιόδοξος για τα αγωνιστικά αποτελέσματα γιατί οι επιδόσεις με τις οποίες ήρθαν εδώ αποτελούν το σημαντικότερο εφαλτήριο για την επίτευξη των διακρίσεων τις οποίες όλοι περιμένουμε».