Κρεάνγκα: «Ο Γκιώνης δεν είναι προβλέψιμος»

Gazzetta team
Κρεάνγκα: «Ο Γκιώνης δεν είναι προβλέψιμος»

bet365

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο οποίος έπειτα από 5 συνεχείς συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η πρώτη φορά που θα απουσιάσει από τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, μίλησε για τις αναμνήσεις του και τον Παναγιώτη Γκιώνη.

Ο Κρεάνγκα μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόσο για τις αναμνήσεις του, όσο και για τον Παναγιώτη Γκιώνη.

Καλλίνικε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν. Οι αναμνήσεις σου είναι πολλές. Τι θυμάσαι από τις συμμετοχές σου σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Εχω όμορφες αναμνήσεις, από το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Θυμάμαι τις σκληρές προπονήσεις από την Ατλάντα και μετά. Πολύ δυνατές προετοιμασίες, επίπονες!».

Υπάρχει κάποια στιγμή που σου έχει μείνει αξέχαστη;

«Σίγουρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Η στήριξη του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και ήταν πάρα πολύ ωραίο που οι Αγώνες γινόντουσαν στο σπίτι σου».

Να φανταστώ ότι το 2004, ήταν και η χειρότερη ανάμνηση που έχεις από Ολυμπιακούς Αγώνες...

«Ναι. Η απόδοσή μου δεν ήταν η αναμενόμενη. Βάση των αποτελεσμάτων που είχα θα μπορούσα να κάνω καλύτερη πορεία»

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Παναγιώτη Γκιώνη και τι μπορεί να πετύχει στο Ρίο;

«Είναι δύσκολο να κάνεις κάποια πρόβλεψη. Με τους αμυντικούς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει ένα ατού παραπάνω: Δεν είναι προβλέψιμος».

Η κλήρωση πάντως τον έφερε αντιμέτωπο με το Ν.4 της διοργάνωσης Ζαν Μιζουτάνι (Ιαπωνία), εφόσον περάσει τον Σουμαγίτ Γκος (Ινδία). Ποια είναι η γνώμη σου;

«Ο Γκος λογικά θα κερδίσει και θα προκριθεί. Ο αγώνας με τον Γκιώνη δεν θα είναι εύκολος. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί ο Ινδός θα έχει δώσει ένα παιχνίδι εν αντιθέσει με τον Παναγιώτη. Βέβαια οι Ινδοί δεν παίζουν καλά με άμυνα. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός. Στο δεύτερο παιχνίδι θα αντιμετωπίσει τον Μιζουτάνι. Είναι ένας πληρέστατος αθλητής. Τους έχω δει να παίζουν αντίπαλοι και δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά. Μπορεί να κάνει την έκπληξη. Εχει σημασία ότι θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Μιζουτάνι. Ισχύει ό,τι και για τον Γκιώνη, ο οποίος θα πρέπει να ρισκάρει για να έχει ελπίδες. Πάντως δεν είναι αχτύπητος. Δεν είναι Κινέζος »

Μετά από πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα συμμετάσχεις στη μεγάλη γιορτή. Νιώθεις? περίεργα;

«Το ότι έκανα την προσπάθειά μου για να προκριθώ, δε σημαίνει ότι είχα και ελπίδες. Δεν μπορείς να ελπίζεις για πρόκριση την τελευταία στιγμή και μέσω του προολυμπιακού τουρνουά. Το είχα καταλάβει μετά το Λονδίνο, ότι δύσκολα θα έπαιρνα την πρόκριση».

Οι Κινέζοι μπορούν να νικηθούν;

«Τώρα τελευταία ο Ζανγκ Ζίκε δεν ήταν πολύ κατάσταση και αμφιβάλω λίγο γι αυτόν. Από την άλλη ο Μα Λονγκ είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι έχει κατακτήσει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάντως για να χάσουν και οι δύο θα πρέπει ο αντίπαλος να παίξει το 150% των δυνατοτήτων του, ειδάλλως δεν έχει τύχη.

Τι νέα χρονιά τι θα κάνεις;

«Περιμένω να δω σε τι σύνθεση και σε ποια μορφή θα αγωνιστώ ως 3ος ή 4ος. Λογικά θα παραμείνω στην ομάδα μου. Εως το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων θα γνωρίζω. Δεν θέλω να παίξω ξανά ως δεύτερος παίκτης. Είναι πάρα πολλά παιχνίδια και δεν μπορώ.»

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιήσεις ένα καμπ. Σκέφτεσαι να ακολουθήσεις την προπονητική.

«Προς το παρών όχι. Είναι διαφορετικό να κάνεις καμπ και διαφορετικό να ασχοληθείς τέσσερα; πέντε χρόνια για να αναδείξεις τα παιδιά. Θέλει πολύ περισσότερο χρόνο. Οσο αγωνίζομαι είναι πολύ δύσκολο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα