Η 14χρονη από το Λάος ζει το όνειρο της στο Ρίο

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η 14χρονη από το Λάος ζει το όνειρο της στο Ρίο

bet365

Η Στην μία πλευρά της πισίνας οι πιτσιρικάδες κάνουν τα πρώτα τους μαθήματα κολύμβησης. Στην άλλη πλευρά, μικρά παιδιά πλατσουρίζουν. Και ανάμεσα τους, η 14χρονη Σίρι Μπουντσαρέρν Αρούν, προετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μόλις πέντε αθλητές κατάφεραν να προκριθούν από τη συγκεκριμένη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η πιτσιρίκα, η οποία προετοιμάζεται σε μία 25άρα πισίνα για το κοινό, στην πρωτεύουσα Βιεντιάν, θα λάβει μέρος στα 50 μέτρα ελεύθερο και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει ελπίδες διάκρισης, όμως είναι περήφανη για τη συμμετοχή της:

«Είμαι υπερήφανη που θα εκπροσωπήσω την χώρα μου και στόχος μου, είναι να δείξω σε όλον τον κόσμο, ότι και στο Λάος υπάρχουν κολυμβητές. Προετοιμάζομαι καλά, δουλεύω πολύ σκληρά και θέλω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ».


Από την πλευρά του, ο πατέρας της, Σενγκαρούν, o οποίος εργάζεται για τη UNICEF, προσθέτει γεμάτος προβληματισμό και υπερηφάνεια: «Δεν υπάρχουν χορηγοί, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να καλύψουμε εμείς όλα τα έξοδα. Θυμάμαι το πρώτο της μετάλλιο, ήταν σε σχολικούς αγώνες».


Tο ατομικό ρεκόρ της 14χρονης κολυμβήτριας είναι 33.71 εκατοστά, το οποίο είναι περίπου 10 δευτερόλεπτα πιο πάνω από το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος, το οποίο δεν της δίνει ελπίδες για κάτι καλό στο Ρίο, όμως η μικρή δεν πάει να ονειρεύεται.

 

Τελευταία Νέα