Ανεδαφικές οι κατηγορίες εις βάρος των Ρώσων σύμφωνα με τον Μούτκο

Ανεδαφικές οι κατηγορίες εις βάρος των Ρώσων σύμφωνα με τον Μούτκο

bet365

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο χαρακτήρισε ανεδαφικές σε ορισμένες περιπτώσεις τις κατηγορίες που καταλογίζονται στην έκθεση της WADA στους αθλητές της χώρας του.

H έκθεση που επικαλείται ο Μούτκο έγινε από ανεξάρτητη επιτροπή της WADA με επικεφαλής τον Καναδό δικηγόρο Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, με τον Μούτκο να τονίζει:

«Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν ληφθεί υπόψιν για την απαγόρευση συμμετοχής των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βάσει της έκθεσης του ΜακΛάρεν. Βλέπουμε ότι υπάρχουν λάθη, όπως στις περιπτώσεις της κωπηλασίας και κάποιων άλλων σπορ. Είμαι ευγνώμων στην πλειοψηφία των αθλητικών ομοσπονδιών για τον τρόπο που υπερασπίστηκε να δικαιώματα των αθλητών μας.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κολοσσιαία δουλειά στη Ρωσία για τη δημιουργία συστήματος αντιντόπινγκ, με τη δημιουργία εργαστηρίου και θέσπιση νόμων. Συνολικά 15.000 αθλητές ελέγχονται ετησίως και περίπου 200 αποκλείστηκαν λόγω παράβασης των κανονισμών αντιντόπινγκ».

Παράλληλα ο Βιτάλι Μούτκο τόνισε ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα υιοθετηθεί το εθνικό πρόγραμμα αντιντόπινγκ στο πλαίσιο αθλητικού Φόρουμ, που θα γίνει στη Ρωσία: «Μία ανεξάρτητη επιτροπή έχει δημιουργηθεί με τον Βιτάλι Σμιρνόφ επικεφαλής. Αυτή θα διατυπώνει προτάσεις και θα συντονίζει τα θέματα που σχετίζονται με τη WADA. Eλπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε αυτή τη στρατηγική στο Φόρουμ στο τέλος Σεπτεμβρίου».

 

Τελευταία Νέα