Αποκλεισμός και για τους Μοροζόφ, Ουστίνοβα και Λόμπιντσεφ

Αποκλεισμός και για τους Μοροζόφ, Ουστίνοβα και Λόμπιντσεφ

H FINA ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι κολυμβητές Βλαντιμίρ Μοροζόφ, Μικίτα Λόμπιντσεφ και Ντάρια Ουστίνοβα είναι ανάμεσα στους αθλητές που βρίσκονται στην έκθεση του Μακ Λάρεν της WADA και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Παρότι οι τρεις αθλητές δεν έχουν βρεθεί ποτέ θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, η αναφορά των ονομάτων τους στην έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ φαίνεται πως είναι αρκετή για να τους στερήσει τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, μιας και κάνει λόγο για εξαφάνιση των θετικών δειγμάτων τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα SwimSwam. 

Ο Σεργκέι Κομογκόροφ, επικεφαλής της ομάδας κολύμβησης της Ρωσίας τόνισε: «Δεν έχουν παραβεί ποτέ τους κανονισμούς περί ντόπινγκ. Ο Μοροζόφ είναι απολύτως καθαρός, ο Λόμπιντσεφ βρέθηκε θετικός σε meldonium αλλά η συγκέντρωση ήταν χαμηλότερη από το απαγορευμένο όριο, επομένως δεν υπήρξαν επιπτώσεις».

Στις 18  Ιουλίου η ανεξάρτητη επιτροπή της WADA, με επικεφαλής τον Καναδό δικηγόρο του αθλητικού δικαίου Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν έδωσε στη δημοσιότητα αναφορά τα αποτελέσματα της οποία ενέπλεκαν Ρώσους αθλητές για ντόπινγκ και χειραγώγηση ελέγχων καθώς και αξιωματούχους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014.

Η αναφορά κάνει λόγο για 643 περιπτώσεις κάλυψης θετικών δειγμάτων στη Ρωσία σε 30 αθλήματα από το 2011 έως το 2015!