Ο Καζλάουσκας ζήτησε από τον Σκαριόλο να μην παίξουν παράταση (vid)

Ο Καζλάουσκας ζήτησε από τον Σκαριόλο να μην παίξουν παράταση (vid)

bet365

Το φιλικό Λιθουανίας - Ισπανίας θα έληγε ισόπαλο αν δεν επενέβαινε ο Σέρτζιο Σκαριόλο να ζητήσει παράταση.

Το λιγότερο που παίζει ρόλο σε μία φιλική αναμέτρηση είναι το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο από την άλλη δε γίνεται και να παρακαμφθούν οι βασικοί κανονισμοί του αθλήματος.

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ Λιθουανίας και Ισπανίας έληξε ισόπαλη στους 72 πόντους και ο Γιόνας Καζλάουσκας ζήτησε από τους διαιτητές και τον Ισπανό κόουτς να μην παιχθεί παράταση ώστε να μην καταπονηθούν άλλο οι παίκτες.

Η Ισπανία αντέδρασε, το ίδιο και οι διαιτητές και τελικά ολοκληρώθηκε το ματς στο επιπλέον πεντάλεπτο.

Μετά τον αγώνα το περιστατικό ανέφερε ο Σέρτζιο Σκαριόλο τονίζοντας πως, «Ήταν ένα καλό φιλικό ματς, χρήσιμο. Ξαφνιάστηκα όταν στο τέλος της κανονικής διάρκειας ερωτήθηκα για το εάν θέλω να παίξουμε την παράταση. Πιστεύω πως έπρεπε να παίξουμε και να σεβαστούμε τον κόσμο. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και οι φίλαθλοι ήταν φανταστικοί. Μπορεί να ήμασταν κουρασμένοι, αλλά θέλαμε να παίξουμε. Ήταν ένα καλό ματς για τον κόσμο. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Με ρώτησαν οι διαιτητές εάν θέλω να συνεχιστεί το ματς και τους είπα γιατί όχι; Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να λήξει ισόπαλο το ματς. Παιχνίδι είναι, δεν είσαι στο σπίτι σου και πίνεις τσάι. Εάν ήταν παιχνίδι ποδοσφαίρου, θα μπορούσες να πάρεις την ισοπαλία και να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα στο ματς στην έδρα σου. Αλλά, δεν είναι ποδόσφαιρο. Για, τώρα, δεν έχει καμία σημασία ποιος νικάει και ποιος χάνει».

 

Τελευταία Νέα