Κατηγορεί ΗΠΑ ο Πούτιν: «Επικίνδυνη πολιτική παρέμβαση στον αθλητισμό»

Gazzetta team
Κατηγορεί ΗΠΑ ο Πούτιν: «Επικίνδυνη πολιτική παρέμβαση στον αθλητισμό»

bet365

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπερασπίστηκε τους αθλητές της χώρας του, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες που τους προσάπτουν περί ντόπινγκ, αφήνοντας αιχμές για τις ΗΠΑ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε όσους προσπαθούν να μετατρέψουν τον αθλητισμό σε πεδίο γεωπολιτικής πίεσης για να σχηματιστεί μία αρνητική εικόνα χωρών και λαών, σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ των Ρώσων αθλητών και τον αποκλεισμό τους απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρώσου προέδρου:

«Τώρα, βλέπουμε μία επικίνδυνη επανάληψη πολιτικών παρεμβάσεων στον αθλητισμό. Ναι, το είδος παρέμβασης έχει αλλάξει, αλλά ο σκοπός είναι ίδιος: Να κάνει τον αθλητισμό ένα όργανο γεωπολιτικής πίεσης για να σχηματιστεί μία αρνητική εικόνα χωρών και λαών. Το Ολυμπιακό Κίνημα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ένωση της ανθρωπότητας, μπορεί για άλλη μία φορά να είναι στα πρόθυρα της διάσπασης.

Σήμερα, στο όνομα των αποκαλούμενων “σκανδάλων ντόπινγκ” έγιναν προσπάθειες να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε όλες τις υποθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας και τους “καθαρούς αθλητές”, με το πρόσχημα ότι προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

Οι αθλητές μας περνούν καθημερινά από τα πιο δύσκολα ντόπινγκ κοντρόλ, τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους. Τους τελευταίους έξι μήνες, όλοι οι Ρώσοι αθλητές έχουν περάσει από τα τεστ που επιβλέπει η WADA, η βρετανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ, αλλά και ξένα εργαστήρια.

Οι κατηγορίες που αφορούν τους Ρώσους αθλητές είναι βασισμένες στην κατάθεση ενός ατόμου, τον Γκριγκόρι Ροντσένκοφ. Ένας άνδρας με σκανδαλώδη φήμη. Ένας άνθρωπος που το 2012 συμπεριλήφθηκε σε υπόθεση ντόπινγκ. Η ερώτηση είναι: Θα μπορούσε να υπάρξει ένα αξιόπιστο συμπέρασμα από την κατάθεση ενός τέτοιου ατόμου;

Πρόσφατα η υπηρεσία αντι-ντοπινγκ των ΗΠΑ ζήτησε εσπευσμένα τον αποκλεισμό όλης της ρωσικής αποστολής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Φαίνεται πως οι ειδικοί της USADA είχαν πρόσβαση σε μία αναφορά που ουδέποτε δημοσιεύτηκε. Σ’ αυτή την περίπτωση, φαίνεται πως ένα κράτος μπορεί να επιβάλει τις θέσεις του στην αθλητική κοινότητα».

 

Τελευταία Νέα