Τα γραμματόσημα «Ολυμπιακοί Αγώνες - Ρίο 2016» (pic)

Δημήτρης Τομαράς
Τα γραμματόσημα «Ολυμπιακοί Αγώνες - Ρίο 2016» (pic)

bet365

Η αναμνηστική σειρά των γραμματοσήμων για τους Ολυμπιακούς του Ρίο έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτίριο της ΕΟΕ στην Κηφισίας.
Στην παρουσίαση ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ιωάννης Ζαρολιάγκης και πολλά στελέχη της Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Επίσης εκεί ήταν και η ζωγράφος - χαράκτης των ΕΛΤΑ, Μυρσίνη Βαρδοπούλου, δημιουργός της αναμνηστικής σειράς των γραμματοσήμων.
Στην αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Ολυμπιακοί Αγώνες - Ρίο 2016» αποτυπώνεται σημειολογικά το αφήγημα «Αγώνας - Νίκη» με την χαρακτηριστική κίνηση του ανοίγματος των χεριών ως συμβόλου αγώνα και ιστορίας. Η κίνηση αυτή αποδίδεται συνδυαστικά από την μία πλευρά στην άψογη εκτέλεση της άσκησης από τον αθλητή του αγωνίσματος των κρίκων και από την άλλη πλευρά στο διάσημο γλυπτό του Χριστού, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης που φιλοξενεί τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το χθες και το σήμερα συνυπάρχουν στην σειρά αυτήν. Συνδυάζοντας τον σύγχρονο αθλητή με τα αξεπέραστα έργα τέχνης: τον Ποσειδώνα- ή Δία- του Αρτεμισίου και τη Νίκη της Σαμοθράκης. Η μεγαλύτερη αθλητική συνάντηση του πλανήτη φιλοξενείται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου 2016, με την συμμετοχή περισσότερων από 10.000 αθλητών από 206 χώρες, που θα αγωνιστούν σε 28 ολυμπιακά αθλήματα.
Όλα τα προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού - 100 38 Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Οι συλλέκτες θα μπορούν να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα αντικείμενά τους με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς. Για την ιστορία οι 400.000 δραχμές από τα Ολυμπιακά γραμματόσημα του 1896 είχαν καλύψει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων διοργάνωσης της πρώτης σύγχρονης Ολυμπιάδας.
 

Τελευταία Νέα