Πού έχει αδικηθεί ο Φέτφα

Πού έχει αδικηθεί ο Φέτφα

Πού έχει αδικηθεί ο Φέτφα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του το κομμάτι στο οποίο ο Φετφατζίδης έχει αδικηθεί κατάφωρα στον Ολυμπιακό.

Για την περίπτωση του Φετφατζίδη πολλά έχουν γραφτεί, όχι μόνο τώρα, όχι μόνο φέτος, αλλά και γενικά τα τελευταία χρόνια. Οπότε δεν έχω διάθεση να προσθέσω «μία από τα ίδια».

Όμως, νιώθω την ανάγκη να γράψω κάτι, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει ένα κομμάτι στο οποίο το παιδί αυτό έχει αδικηθεί κατάφωρα. Κι εννοώ τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Και δεν εννοώ τη φετινή σεζόν, αλλά γενικότερα.

Ο Φετφατζίδης είναι πια τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό. Ξέρετε πόσα ευρωπαϊκά ματς έχει παίξει;

Έκανε ντεμπούτο στα 19 του (από το πουθενά, αφού δεν είχε παίξει προηγουμένως παρά 30 λεπτά πρωταθλήματος όλα κι όλα!) παίζοντας ένα ημίχρονο στο Σταντάρ-Ολυμπιακός 2-0 για το Τσάμπιονς Λιγκ, επί Ζίκο.

Τον ξαναθυμήθηκαν ένα χρόνο μετά, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όταν ο Λίνεν τον έβαλε αλλαγή, από ένα 20λεπτο, στα παιχνίδια με την Μπέσα-πρόλαβε μάλιστα ο μικρός κι έβαλε κι ένα ωραίο γκολ τότε, στο Καραϊσκάκη.

Την τρίτη χρονιά ο Βαλβέρδε τον έβαλε στο Τσάμπιονς Λιγκ τρία λεπτά στο Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1 και 20 λεπτά στο Μαρσέϊγ-Ολυμπιακός 0-1, όταν και πέτυχε το μοναδικό γκολ, με ένα έξοχο σουτ.

Φέτος, την τέταρτη χρονιά, ο Ζαρντίμ δεν τον έβαλε ούτε λεπτό στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Μίτσελ τον πέρασε αλλαγή στα δύο ματς με τη Λεβάντε, όταν πια στο πρώτο είχε τελειώσει η ιστορία (20 λεπτά, με το σκορ 3-0 και με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός) και στο δεύτερο είχε τελειώσει η πρόκριση (ένα ημίχρονο, με το σκορ 1-0).

Άρα, σε τέσσερα χρόνια και σε συνολικά 36 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Φετφατζίδης δεν έχει παίξει βασικός ούτε σε ένα-έχει μπει αλλαγή δύο ημίχρονα και τρία 20λεπτα. Και σε αυτά έχει δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα αξίας 800 χιλ. Ευρώ.

Πού θέλω να καταλήξω: καταλαβαίνω ότι ο κάθε προπονητής μπορεί να σκέφτεται, «που να πάω με τον κοντούλη Φετφατζίδη στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου γίνονται μονομαχίες θανάτου. Θα τον καταπιούν». Μάλιστα. Πολύ πιθανόν να έχουν και δίκιο. Αλλά ρε παιδιά, δώστε του δύο-τρία παιχνίδια να παίξει. Να τον δούμε. Κι αν δεν μπορεί, ας μην τον ξαναβάλετε. Κανένα πρόβλημα. Όμως, αν δεν δεις ένα παίκτη στην Ευρώπη, πως μπορείς να τον κρίνεις αν μπορεί η, δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη;

Δηλαδή, τέσσερα χρόνια δεν μπορούσε ο Φετφατζίδης να παίξει δύο τρία ματς ευρωπαϊκά στον Ολυμπιακό;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.