Ξανά το μεγάλο φαβορί!

Ξανά το μεγάλο φαβορί!

Δημήτρης Τομαράς
Ξανά το μεγάλο φαβορί!

bet365

Από την... pole position ξεκινά και φέτος ο Ολυμπιακός που και φέτος φαντάζει αλλά και είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι σημαντικές αποχωρήσεις, η νέα αρχή και οι στόχοι

Το φετινό καλοκαίρι σηματοδότησε για τον Ολυμπιακό την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο του αλλά και βασικών του στελεχών (σ.σ. Μιραλάς, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο κ.ά.) που τον οδηγεί σε μία νέα εποχή. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν εκείνος που διαδέχθηκε τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο των Πειραιωτών.

Οι Μασάδο και Κοντρέρας ήταν οι μεταγραφές που δέσποσαν για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι πάντως μέχρι την στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο αναζητούσαν τον αντί-Μιραλάς.

Ακόμα και έτσι όμως ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να στοχεύσει ξανά στο νταμπλ αλλά και σε μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εντός των συνόρων οι Πειραιώτες εάν και έχουν χάσει μέρος της περσινής «δύναμής» τους παραμένουν το νούμερο 1 και ακλόνητο φαβορί. Μένει βέβαια αυτό να το πιστοποιήσουν στο γήπεδο.

ΗΡΘΑΝ: Πάμπλο Κοντρέρας (Κόλο Κόλο), Πάολο Μασάδο (Τουλούζ), Λεάντρο Γκρέκο (Ρόμα), Κώστας Μανωλάς (ΑΕΚ), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ξάνθη), Κλοντ Ντιελνά (Ιστρ), Ανδρέας Γιαννιώτης (Εθνικός Γαζώρου), Βασίλης Καραγκούνης (Ουντινέζε), Γιάννης Ζαραδούκας (επέστρεψε από τον ΠΑΣ Γιάννινα), Αλεξάντρ Κατάϊ (επέστρεψε από τη Βοϊβοντίνα), Ανδρέας Τάτος (γύρισε από τον Ατρόμητο), Κώστας Μήτρογλου (γύρισε από τον Ατρόμητο).

ΕΦΥΓΑΝ: Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον), Νίκος Παπαδόπουλος (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Σήφης Δασκαλάκης (Βέροια), Γιώργος Νικλητσιώτης (ΠΑΣ Γιάννινα), Όλαφ Μέλμπεργκ (Βιγιαρεάλ), Βιθέντε Μόνχε (Ορντουσπόρ), Δημήτρης Διαμαντάκος (δανεικός στον Πανιώνιο), Αντρέας Βασιλόγιαννης (δανεικός στην Κέρκυρα), Πέταρ Γκριμπιτς (Καρπάτι Λβιβ), Σουμπίνιο (δανεικός στον Ατρόμητο), Γιάννης Ποτουρίδης (δανεικός στον Πλατανιά), Ίβαν Μαρκάνο (Ρουμπίν Καζάν), Ζαν Μακούν (Άστον Βίλα), Πάμπλο Ορμπάιθ (Ρούμπιν Καζάν), Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς (Μπλάκμπερν).

ΘΑ ΠΑΕΙ... ΤΑΜΕΙΟ ΑΝ: Για την ομάδα του Ζαρντίμ τα... κουκιά είναι μετρημένα. Θέλει πάση θυσία την διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Παρότι από το ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν φύγει ορισμένοι πολύ σημαντικοί παίκτες του, όπως οι Μιραλάς και Κοντρέρας συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο της Σούπερ Λίγκας.
Έτσι και αλλιώς για τον Ολυμπιακό τα ζητούμενα για κάθε αγωνιστική περίοδο είναι ακριβώς τα ίδια. Επιζητά να κερδίζει το νταμπλ, παίζοντας καλό και ελκυστικό για τον κόσμο του ποδόσφαιρο και εκτός των άλλων μία καλή πορεία του Τσάμπιονς Λιγκ, ήτοι να περάσει από την φάση των ομίλων.

ΘΑ ΠΑΕΙ... ΚΟΥΒΑ ΑΝ: Εάν χάσει το πρωτάθλημα. Για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από την πρώτη (σ.σ. ακόμα και η δεύτερη) θεωρείται αλλά και είναι εκ των πραγμάτων αποτυχία. Ο κόσμος του Ολυμπιακού που στηρίζει διαρκώς και με κάθε τρόπο την αγαπημένη του ομάδα έχει μεγάλες απαιτήσεις και φυσικά η πίεση που υπάρχει είναι μεγάλη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πως θα λειτουργήσει και θα αντιδράσει ο... πρωτάρης από εξωτερικό Ζαρντίμ. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να βρίσκεται στο στόχαστρο μετά την ήττα με 3-0 από τη Νάπολι σε φιλικό στο Σαν Πάολο μένει να φανεί το πως θα διαχειριστεί το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και το τι αγωνιστική ταυτότητα θα δώσει στη νέα του ομάδα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Είναι η πρώτη φορά που ο 38χρονος Λεονάρντο Ζαρντίμ με καταβολές από την Βενεζουέλα βγαίνει εκτός Πορτογαλίας για να δουλέψει. Ο νεαρός τεχνικός που ανέλαβε φέτος το καλοκαίρι τις τύχες του Ολυμπιακού και θεωρείται και πολύ ικανός και πολύ ταλαντούχος και πολύ φιλόδοξος «έφτιαξε» το όνομά του στην Μπεϊρα Μαρ και καθιερώθηκε για τα καλά στην χώρα του με την δουλειά του στην Μπράγκα. Στο λιμάνι ήρθε με το δικό του επιτελείο, όντας αποφασισμένος να πετύχει και να αφήσει έργο.

ΓΗΠΕΔΟ: Το στάδιο Καραϊσκάκη στο Φάληρο αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια την έδρα του Ολυμπιακού. Έχει χωρητικότητα 33.334 θεατών. Διαθέτει 40 σουίτες επισήμων (χωρητικότητας 472 θέσεων), 200 θέσεις δημοσιογράφων, αίθουσα Τύπου 130 θέσεων, πάρκινγκ και πολλά άλλα. Το γήπεδο ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (που διατηρεί την κυριότητά του).

Η χρήση του όμως παραχωρήθηκε το 2003 μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. για 49 χρόνια. Το Καραϊσκάκη κατασκευάστηκε αρχικά, ως «Ποδηλατοδρόμιο», το 1895 για τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Το 1964 ανακατασκευάστηκε και μετονομάστηκε σε στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το νέο γήπεδο Καραϊσκάκη, κατασκευάστηκε την περίοδο 2003-2004 σε χρόνο ρεκόρ (14 μήνες) και το έργο παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2004. Χρησιμοποιήθηκε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα