Έδωσε το πράσινο φως το CAS

Gazzetta team
Έδωσε το πράσινο φως το CAS

bet365

Το Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης έδωσε το ok στους αθλητές που είχαν εμπλακεί με το ντόπινγκ για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, «ακυρώνοντας» το καταστατικό της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι Άγγλοι εδώ και αρκετούς μήνες είχαν καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα αθλητή που στο παρελθόν είχε τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών να λάβει μέρος στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Κι ενώ όλοι οι αρμόδιοι φορείς, αλλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους, τη λύση, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κλήθηκε να δώσει το CAS.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του ντόπινγκ προσέφυγε στη Λωζάννη αφού η απόφαση των Βρετανών ήταν ενάντια στον κώδικα και λίγους μήνες μετά δικαιώθηκε, όπως φυσικά και οι αθλητές. Η τριμελής επιτροπή του Δικαστηρίου αποφάνθηκε υπέρ της WADA, ανάβοντας «πράσινο» σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Ανάμεσά τους και ο Ντουέιν Τσέιμπερς, ο οποίος αν και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση δεν τα είχε καταφέρει τότε. Από την πλευρά της η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή εμφανίστηκε δυσαρεστημένη, τονίστηκε όμως από τα στελέχη της ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν θα κλείσουν σε κανέναν το δρόμο.

Η απόφαση του CAS αφορά όχι μόνο αθλητές αλλά και προπονητές.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα