Με είσοδο ελεύθερη η «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας»

Gazzetta team
Με είσοδο ελεύθερη η «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας»

bet365

Oλα είναι έτοιμα για την μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που διοργανώνει η ΕΘΝΟΑ την Παρασκευή στο Παναθηναϊκό Στάδιο με είσοδο ελεύθερη.

Με τη λάμψη των χρυσών Ολυμπιονικών Πύρρου Δήμα, Σοφίας Μπεκατώρου, Δημοσθένη Ταμπάκου, Βούλας Πατουλίδου, Στέλιου Μυγιάκη και Θωμά Μπίμη και 30 άλλων Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών αλλά και με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και μαθητριών από σχολεία όλης της Ελλάδας, θα γίνει την Παρασκευή 12 Απριλίου (11:00) στο Παναθηναϊκό Στάδιο η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με είσοδο ελεύθερη για όλους, στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Αναβίωσης των Αγώνων έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και θα συμμετάσχουν πάνω από 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το νεοσύστατο τμήμα εθελοντισμού της ΕΘΝ.Ο.Α.. Επίσης θα συμμετέχουν 50 χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ολυμπιακός όρκος θα ακουστεί από τον Ολυμπιονίκη της πάλης Πέτρο Γαλακτόπουλο με σκοπό την υποστήριξη του αθλήματος της πάλης που κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Την έπαρση της Ελληνικής σημαίας θα κάνει ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας ενώ την έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας θα κάνει ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ρουμπάνης.

Για την εκδήλωση, τα έξοδα της οποία καλύπτονται αποκλειστικά από χορηγίες, ο Φωκάς Ευαγγελινός είπε: «Σκοπός είναι να μάθουν οι μαθητές πως φτάσαμε στην ιδέα της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και τι έγινε εκείνη την εποχή. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, ότι εκτός από πληροφορίες θα υπάρχει και η εικόνα. Θέλουμε να τους περάσουμε τα μηνύματα του Ολυμπιακού Πνεύματος κι ότι το σημαντικότερο δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή. Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, στους εθελοντές, γιατί όλα τα δρώμενα εξελίσσονται από αυτούς».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω web streaming από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπήςwww.hoc.gr.

Το 3ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Χρυσοί χορηγοί είναι η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η ΜΕΤΚΑ, ενώ υποστηρικτής η AUTOHELLAS – HERTZ.

Η ΕΘΝΟΑ θέλει να ευχαριστήσει για τη συμβολή τους μέσω των προϊόντων τους, τις εταιρείες: Oriflame Hellas, ΛΟΥΞ, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., L’Oreal, Ζαγόρι, COCO – MAT, για τη δωρεάν παροχή κόμμωσης την εταιρεία: Haute Coiffure Française.

Για την παροχή των κοστουμιών ευχαριστεί ιδιαίτερα την Εθνική Λυρική Σκηνή και για την άψογη συνεργασία τον Καλλιτεχνικό Δ/ντη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη και τον Τεχνικό Δ/ντη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Σωκράτη Δαλαμάγκα.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για την υποστήριξη, στο Λύκειο Ελληνίδων και την Πρόεδρο κ. Ελένη Τσαλδάρη, τον Αρχιμουσικό του Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχη (Ε) Γεώργιο Τσιλιμπάρη ΠΝ, τον Πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ. Πέτρο Γαλακτόπουλο, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Τομέας Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.


Χορηγοί επικοινωνίας είναι το MEGA και ο REAL FM.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα