Οι Γουίλιαμς γράφουν ιστορία!

Gazzetta team
Οι Γουίλιαμς γράφουν ιστορία!

bet365

Οι Σερένα και Βένους Γουίλιαμς πανηγύρισαν ένα ακόμη χρυσό στο διπλό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το τρίτο συνολικά και έγιναν οι πιο επιτυχημένες αθλήτριες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι Αμερικανίδες, χωριστά ή ως δίδυμο δείχνουν ότι δεν έχουν αντίπαλο. Και μπορεί η Βένους να έχει επηρεαστεί αρκετά από την περιπέτεια υγείας που την ταλαιπωρεί τον τελευταία χρόνο, η Σερένα όμως επέστρεψε πιο δυνατή από ποτέ κατακτώντας το δεύτερο μετάλλιο, χρυσής απόχρωσης στο Λονδίνο, μετά το απλό των γυναικών.

Στον τελικό του διπλού η οικογένεια Γουίλιαμς επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με 6-4, 6-4 κόντρα στις Τσέχες Άντρεα Χλαβάτσκοβα και Λούτσιε Χράντετσκα έφτασαν τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στο θεσμό η καθεμιά κι έγιναν οι κάτοχοι των περισσοτέρων χρυσών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Σερένα μετράει νίκες σε Σίδνεϊ (διπλό), Πεκίνο (διπλό), Λονδίνο (απλό και διπλό) και η Βένους έχει τις ίδιες διακρίσεις στο διπλό, ενώ στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ.

Τέσσερα έχει και ο Ρέτζι Ντόχερι, αλλά με τρία χρυσά κι ένα χάλκινο. Τα περισσότερα σε σύνολο μετάλλια σε Ολυμπιακά τουρνουά τένις, έχει η Κάθλιν ΜακΚέιν Γκόντφρι, αφού το 1920 και το 1924 κατέκτησε συνολικά πέντε μετάλλια, ένα χρυσό (διπλό), δύο ασημένια (μικτό διπλό, διπλό) και ισάριθμα χάλκινα στο μονό στην Αμβέρσα και στο Παρίσι.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Μαρία Κιριλένκα/Νάντια Πέτροβα, μετά την επικράτησή τους στον «μικρό» τελικό με 4-6, 6-4, 6-1 των Αμερικανίδων, Λίζελ Χάμπερ και Λίσα Ρέιμοντ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα