Τυφώνας Σερένα!

Gazzetta team
Τυφώνας Σερένα!

bet365

Με μία εκκωφαντική εμφάνιση, η Αμερικανή κάτοχος 13 τίτλων Grand Slam σκόρπισε στον τελικό την Μαρία Σαράποβα 2-0 σετ (6-0, 6-1) και κατέκτησε το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο.

Η 30χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο κι ας μην βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Με μια εξωπραγματική εμφάνιση και δίνοντας μόλις 1 (!) game στην αντίπαλό της, η Σερένα ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο απλό των γυναικών, έχοντας ήδη δύο χρυσά στο διπλό, με παρτενέρ την αδελφή της Βένους σε Σίδνεϊ και Πεκίνο.

Ο τελικός δεν αντέχει σε κριτική, αν και στο αντίπαλο τερέν βρισκόταν η Σαράποβα. Κατώτερη των προσδοκιών η «Μάσα» δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να αντιδράσει και να διεκδικήσει το ματς.

Εξαιρετικά τα ποσοστά στο σερβίς για τη Σερένα που «καθάρισε» στην κυριολεξία την Ρωσίδα, σε μια ώρα αγώνα, με 10 άσους, 24 winners και 56 συνολικά πόντους. Μόλις 6 οι winners για τη Σαράποβα και 25 συνολικά πόντοι, στατιστικά που δείχνουν ότι δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά κόντρα στην αποφασισμένη Αμερικανίδα. Παρόλα αυτά, η «Μάσα» στην πρώτη της συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού πήρε μετάλλιο, έστω κι αν δεν μπόρεσε να δείξει αυτό που μπορεί.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Λευκορωσίδα, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία επικράτησε στον «μικρό» τελικό της Ρωσίδας Μαρίας Κιριλένκο με 6-4, 6-3.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα