«Άγγιξε» την πρόκριση ο Γκιώνης

Gazzetta team
«Άγγιξε» την πρόκριση ο Γκιώνης

bet365

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έδωσε μεγάλη μάχη στον 3ο γύρο του απλού των ανδρών στο ολυμπιακό τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, δεν μπόρεσε όμως να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16».

Ο Έλληνας πρωταθλητής μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, όμως το εμπόδιο του Σέιγια Κισικάβα, αντίπαλός του στη «φάση των 32» και Νο21 στον κόσμο, αποδείχθηκε εξαιρετικά ανυπέρβλητο.

Ο Γκιώνης διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους, για να λυγίσει εν τέλει στο 7ο σετ (!) αποχωρώντας με ψηλά το κεφάλι, μετά την ήττα με 4-3 (11-7, 7-11, 11-9, 8-11, 11-7, 8-11, 12-10) από τον Ιάπωνα.

«Αυτά έχει ο αθλητισμός»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του, αλλά στενοχωρημένος από τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα του ο Παναγιώτης Γκιώνης. «Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, σίγουρα είμαι στενοχωρημένος. Μερικές φορές, είναι καλύτερα να χάνεις εύκολα, παρά έτσι. Μία τέτοια ήττα είναι ό, τι χειρότερο για την ψυχολογία ενός αθλητή. Γύρισα το παιχνίδι, έφτασα σε ματς-μπολ, ήλεγχα τον πόντο και τον έχασα, δεν μπορώ να καταλάβω πώς πήγε έξω η μπάλα. Ο Κισικάουα έπιασε τρία επιθετικά χτυπήματα, στο τέταρτο προσπάθησα κι εγώ πιο δυνατά να τελειώσω τον πόντο, αλλά πήγε λίγο έξω. Σε όλο το ματς δεν είχα χάσει τέτοιο πόντο. Τι να κάνουμε αυτά έχει ο αθλητισμός. Είμαστε στενοχωρημένοι μια μέρα, μετά θα μας φύγει... Σαν παιχνίδι ήταν τρομερό για τον κόσμο, εγώ έπαιξα καλά, αλλά μου μένει η πικρία», ήταν τα λόγια του.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής, επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, έπαιξε με το Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης, κι ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αρχή, έκανε το «come-back», ηρέμησε και βρήκε τρόπους να κερδίζει πόντους, αλλά στο τέλος η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Η ήττα μας αφήνει με πικρή γεύση, αλλά ο Παναγιώτης είναι ένας αθλητής που δουλεύει συστηματικά, είναι πολύ έξυπνος πάνω στο τραπέζι και του αξίζουν συγχαρητήρια».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα