Τις νίκησε το άγχος

Φώτης Καρακούσης
Τις νίκησε το άγχος

bet365

Με ήττα ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη. Οι πρωταθλήτριές μας ηττήθηκαν με 2-0 από τις Ελβετίδες Κουν και Ζούμκερ, με το άγχος να τις λυγίζει ειδικά στο δεύτερο σετ.

Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης, το έργο των Μαρίας Τσιαρτσιάνη και Βίκυς Αρβανίτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μόνο εύκολο δεν ήταν. Από το πρωί μάλιστα έγινε ακόμα πιο δύσκολο με τη νίκη των Ρωσίδων επί των Κινέζων. Η νίκη αυτή ίσως και να άγχωσε τις πρωταθλήτριές μας που κόντρα στις Ελβετίδες Κουν και Ζούμκερ έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό χάνοντας με 2-0 (21-13, 21-19).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο σετ, η ελληνική ομάδα ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο, όπως άλλωστε και η ΕΡΤ που έχασε τουλάχιστον πέντε πόντους αργώντας να επιστρέψει από τις διαφημίσεις. Με κακή υποδοχή και άσχημες λύσεις στην επίθεση το 1-0 για τις Ελβετίδες έγινε με άνεση.

Στο δεύτερο όμως η εικόνα των κοριτσιών ήταν εντελώς διαφορετική. Πήραν από νωρίς προβάδισμα τους 4 πόντους, δείχνοντας πως εύκολα θα έκαναν το 1-1. Δυστυχώς όμως το άγχος έκανε την εμφάνισή του, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στις Κουν και Ζούμκερ όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να περάσουν μπροστά με 19-17, χάρη σε συνεχόμενα λάθη των Ελληνίδων σε άμυνα και επίθεση. Οι Τσιαρτσιάνη και Αρβανίτη προσπάθησαν να αντιδράσουν, ισοφάρισαν σε 19-19, αλλά με δύο συνεχόμενους πόντους οι Ελβετίδες καθάρισαν το ματς.

Τον πρώτο αγώνα των κοριτσιών μπορείτε να το παρακολουθήσετε ξανά εδώ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα