Οργισμένοι στη Βόρειο Κορέα

Gazzetta team
Οργισμένοι στη Βόρειο Κορέα

bet365

Η πρώτη γκάφα των Βρετανών και το λάθος με τη σημαία της Βόρειας Κορέας προκάλεσε την οργή του εκπροσώπου της χώρας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Ουμ Τσανγκ, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση και το θυμό του κόσμου.

«Φυσικά ο κόσμος είναι θυμωμένος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσανγκ, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του «Reuters» και συμπλήρωσε: «Εάν ο αθλητής σου πήρε ένα χρυσό μετάλλιο και βάλεις τη σημαία πιθανότατα μιας άλλης χώρας, τι συμβαίνει;».

Το λάθος έγινε πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης των γυναικών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Κολομβίας στο στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης. Οι διοργανωτές έδειξαν κατά λάθος τη σημαία της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα οι παίκτριες της Βόρειας Κορέας να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο και η αναμέτρηση να ξεκινήσει με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλήρωση έφερε τις ομάδες των δύο χωρών αντιμέτωπες και στον πρώτο γύρο του πινγκ πονγκ των ανδρών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, χαρακτήρισε το συμβάν ως λάθος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα ξανασυμβεί. Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση από τον Τσανγκ στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας του συνεδρίου της ΔΟΕ, ο πρόεδρος Ζακ Ρογκ τόνισε ότι δεν υπάρχει πολιτική έννοια στο θέμα. «Η οργανωτική επιτροπή έλαβε διορθωτικές ενέργειες και δεν θα υπάρξει επανάληψη. Ήταν ένα απλό ανθρώπινο λάθος», τόνισε ο Ελβετός «αθάνατος».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα