Ναι, η φιναλίστ του Μουντιάλ σε κρίση!

Ναι, η φιναλίστ του Μουντιάλ σε κρίση!

bet365

Από την αποθέωση ξανά στην κριτική και την εσωστρέφεια, όπως παλιά... Η Κροατία προσγειώθηκε ανώμαλα και η νέα λαμπρή εποχή της παρέας του Μόντριτς βρίσκεται σε κίνδυνο!

Ηταν στιγμές μοναδικές, ανεπανάληπτες αυτές που έζησε το 2ο μικρότερο κράτος που πήρε μέρος σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή τη φορά όλοι πίστεψαν στο όνειρο, σταμάτησαν να γκρινιάζουν, στήριξαν και δειλά – δειλά έβγαιναν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Η κριτική δεν έλειψε, αλλά ήταν καλοπροαίρετη. Ο κόσμος δεν ήθελε ίντριγκα, δεν τον ένοιαξε αν ο Κάλινιτς έφυγε από την αποστολή… Περίμενε καρτερικά να αποτυπώσουν στο χορτάρι οι παίκτες αυτό που ξέρουν… Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν, ήταν μαζί τους, οι παίκτες αφιέρωσαν την επιτυχία τους σε ένα… διαιρεμένο αθλητικά έθνος, γεμάτο εσωστρέφεια, ίντριγκα. Hταν το ωραιότερο ποδοσφαιρικό όνειρο αυτής της χώρας και το παραμύθι τους ακόμα δεν έχει τίτλους τέλους…

Αποτέλεσμα εικόνας για spain - croatia 6-0

Τρεις μήνες αργότερα το σκηνικό είναι διαφορετικό, η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς σε δυο ματς για το Νations League δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα και η εικόνα που παρουσιάζει είναι απογοητευτική. Εξι γκολ από την Ισπανία, στο μηδέν με άγχος και ιδρώτα κόντρα στην Αγγλία και μια ομάδα... άδεια, λες και ο τελικός του Μουντιάλ ήταν το τελευταίο ματς στην ιστορία της. Η κριτική επιστρέφει, η μουρμούρα γίνεται πιο έντονη!

Ο Τσορλούκα ανακοίνωσε το... αντίο του από την Εθνική στις 10 Αυγούστου μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. Ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς ο έμπειρος αμυντικός είχε χάσει την θέση του στην 11άδα και είχε τραυματισμούς. Μέσα σε πέντε μέρες οι Μάριο Μάντζουκιτς και Ντάνιελ Σούμπασιτς, που είχαν εντυπωσιάσει στο Μουντιάλ, ακολούθησαν. Όλα αυτά έδειξαν πως μία εποχή φτάνει στο τέλος της και μετά όλοι σκέφτηκαν τον Λούκα Μόντριτς. Τον νικητή της Χρυσής Μπάλας στη Ρωσία και τον ηγέτη των Κροατών τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Επίσης υπήρξαν φήμες και για τον Ιβάν Ράκιτιτς.

Για εβδομάδες η ανησυχία ήταν έντονη, μέχρι τη μέρα που ο Ντάλιτς ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι με τους Ιβηρες. Ηταν μέσα οι δυο τους, αλλά οι υπόλοιπες λύσεις δεν έπειθαν. Λόβρεν, Ρέμπιτς, Κράμαριτς δεν απέκτησαν ηγετικές ικανότητες αμέσως, ο Στρίνιτς ήταν εκτός, ο Βρσάλικο τραυματίας με το... καλημέρα του ματς κόντρα στους Ισπανούς. Μια ομάδα εξαντλημένη που διαλύθηκε από τους Ιβηρες και ήταν τυχερή που δέχθηκε έξι γκολ. Ήταν η χειρότερη ήττα στην ιστορία της Κροατίας και σηματοδότησε το τέλος του... μήνα του μέλιτος για τον Ντάλιτς και τους παίκτες του.

«Το ξεπεράσαμε» θα πει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, αλλά δε συνέβη! Στο επόμενο μεγάλο ραντεβού με την Αγγλία, οι Κροάτες είδαν την τύχη να είναι στο πλευρό τους, μιας και ο αντίπαλος είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, δοκάρια, αλλά όχι γκολ. Γι ακόμα ένα ματς, στο γήπεδο παρουσιάστηκε μια... εξαντλημένη ομάδα που δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Μουντιάλ. Τα βρετανικά ΜΜΕ δεν πίστευαν πως αυτό το σύνολο που αγωνίστηκε εναντίον της ομάδας του Σάουθγκεϊτ στη Ριέκα τους είχε αφήσει εκτός τελικού πριν 93 ημέρες!

Αποτέλεσμα εικόνας για spain - croatia 6-0

Οι Κροάτες μέχρι και πριν λίγες ημέρες απολάμβαναν την ψευδαίσθηση της μεγαλοπρέπειας... Ομως η κατάσταση είναι διαφορετική! Ο ειδικός αναλυτής, Aleksandar Holiga εξηγεί τι έχει αλλάξει «Ο Ντάλιτς πλέον υπονοεί πως υπάρχουν άνθρωποι στην Ομοσπονδία που προσπάθησαν να τον σαμποτάρουν ή να τον αντικαταστήσουν. Υπήρχαν σημάδια που μιλούσαν για μη ανανέωση της συνεργασίας αλλά και προσφορές από άλλους συλλόγους. Μόντριτς και Λόβρεν βρίσκονται σε δικαστική μάχη με τον πανίσχυρο παράγοντα, Ζντράφκο Μάμιτς, ο οποίος βρίσκεται στη Βοσνία για να μη συλληφθεί. Οι δικές είναι διαδοχικές… Ανθρωποι της Ομοσπονδίας κατηγορούνται για υπεξαίρεση εκατοντάδων εισιτηρίων του Μουντιάλ που προορίζονταν για τους παίκτες. Η FIFA ερευνά την υπόθεση».

«Εκκαθάριση», «Φιάσκο» ήταν κάποιοι από τους τίτλους που χρησιμοποίησαν τα ΜΜΕ της χώρας πριν λίγες ημέρες για να τονίσουν τις προσπάθειες του Ντάλιτς για μια διαφορετική ομάδα. Ναι, τα ίδια ΜΜΕ που αποθέωναν τον Ντάλιτς πριν δώδεκα εβδομάδες, τώρα βρέθηκαν απέναντί του.

Οι παίκτες είναι ψυχολογικά άδειοι μετά το παραμύθι του καλοκαιριού και φαίνεται πως δεν μπορούν να πάρουν στα σοβαρά το Nations League. Ο Ντάλιτς τους πίεσε μιλώντας για την ιδανική πρόβα ενόψει προκριματικών, αλλά μάλλον δεν κατάλαβε πως οι παίκτες θέλουν ξεκούραση και κίνητρα για μια νέα αρχή. Κανείς δεν τους βοήθησε ψυχολογικά να διαχειριστούν αυτή την πίεση, το άγχος. Σίγουρα η λαμπρή εποχή της παρέας του Μόντριτς δεν έσβησε ξαφνικά, αλλά τα πράγματα άλλαξαν πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Τελευταία Νέα