Το "Guitar Hero" εξελίχθηκε και φαντάζει απλησίαστο για τους «κοινούς θνητούς» (vids)

Gazzetta team
Το "Guitar Hero" εξελίχθηκε και φαντάζει απλησίαστο για τους «κοινούς θνητούς» (vids)
Το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι μεταλλάχθηκε σε «κουίζ» για λίγους, προπονημένους και πολύ γρήγορους παίκτες.

Υπήρχε μια περίοδος, εκεί στα μέσα προς το τέλος της δεκαετίας του 2000, που το «Guitar Hero» ήταν το παιχνίδι – φαινόμενο, κάτι σαν το «Fortnite» της εποχής. Δεν έβρισκες σπίτι που να είχε παιχνιδομηχανή και να μην τη συνόδευε με τουλάχιστον μία πλαστική κιθαρίτσα με πλήκτρα – κάποιοι είχαν και τα αντίστοιχα ντραμς και keyboards...

Κάποτε όμως η μόδα των παιχνιδιών ρυθμού, όπως αποκαλούταν το είδος, πέρασε και το «Guitar Hero» σταμάτησε να ανανεώνεται με νέες εκδόσεις και τραγούδια. Κάπου εκεί οι φανατικοί παίχτες, έχοντας τερματίσει ακόμη και τα πιο δύσκολα επίπεδα με τέλεια σκορ, ανέλαβαν δράση. Το «Clone Hero» είναι ένας κλώνος του παιχνιδιού που τρέχει σε υπολογιστές, και εξελίσσεται συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια. Και επειδή δεν έχει τα δικαιώματα για ηχογραφημένα τραγούδια καλλιτεχνών, οι χρήστες του φτιάχνουν και ανεβάζουν δικά τους τραγούδια-πίστες.

Κάποια από αυτά είναι απίστευτα δύσκολα. Στο παρακάτω βίντεο για παράδειγμα, θα δείτε δύο από τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο κομμάτι «Soulless 5», ένα έπος 17 λεπτών που είναι απαγορευτικό για... κοινούς θνητούς.

Κάποιοι άλλοι δεν αρκούνται στο να ολοκληρώσουν με σκορ σχεδόν 100% ένα 20λεπτο κομμάτι speed metal. Χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού για να το παίξουν σε ταχύτητα 125%!

Ενώ υπάρχουν και κομμάτια που χρησιμοποιούν ένα σωρό «βρόμικα κόλπα» για να κάνουν τον παίχτη να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Δείτε το παρακάτω... απάνθρωπο βίντεο και απολαύστε τις αντιδράσεις του gamer.

Πηγή: reader.gr