Η ανακοίνωση που σόκαρε τον πλανήτη (vids)

gazzetta default image fallback

bet365

Η 7η Σεπτεμβρίου του 1991 άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο η Αμερική και ο πλανήτης ολόκληρος αντιμετώπιζε τον ιό του HIV και 21 χρόνια μετά το ESPN παρουσίασε ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη μέρα που ο Μάτζικ Τζόνσον προέβη στην ανακοίνωση που έκανε τον κόσμο να "παγώσει".

Οι τελικοί της Α1 τελείωσαν, το Euro πλησιάζει και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου αργούν ακόμα, οπότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για τους εραστές των σπορ για να "γεμίσουν" τις ώρες τους από το να παρακολουθήσουν ένα ντοκιμαντέρ του ESPN που παρουσιάζει μια ιστορία, που πριν από 21 χρόνια ήταν το απόλυτο θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αντί για πολλά περιττά λόγια, απλώς παρακολουθήστε την "Ανακοίνωση" (σ.σ. The Announcement), που αναφέρεται στην ημέρα που ο Μάτζικ Τζόνσον, στάθηκε μπροστά στις κάμερες και δήλωσε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό του HIV, σε μια συγκλονιστική περιγραφή του ίδιου του Μάτζικ και συνεντεύξεις όλων των... πρωταγωνιστών της εποχής, από τον Πατ Ράιλι, τον Τζέιμς Ουόρθι και τον Ντέιβιντ Στερν ως τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Καρλ Μαλόουν και τον γιατρό που ανακοίνωσε τον αστέρα των Λέικερς ότι η ζωή του θα αλλάξει οριστικά..

Για συζήτηση για τον Μάτζικ, τον καλύτερο όλων των εποχών, υπάρχει και το Twitter (@sili81)

 

NBA Τελευταία Νέα