Χατζηνικολάου και Ντάλλας στο Gazzetta: «Η επιμονή και η δουλειά μας αντάμειψε με την κατάκτηση του τίτλου» (vids)

Φώτης Καρακούσης
Χατζηνικολάου και Ντάλλας

bet365

Οι Δημήτρης Χατζηνικολάου και Σταύρος Ντάλλας μιλάνε στο Gazzetta για την κατάκτηση του τίτλου στο Agios Nikolaos Finals και στέκονται στην σκληρή δουλειά όλης της χρονιάς που στο τέλος τους αντάμειψε με το πρωτάθλημα.

Το καλύτερο για το τέλος κρατούσαν οι Δημήτρης Χατζηνικολάου και Σταύρος Ντάλλας. Όντας νέο ζευγάρι στο μπιτς βόλεϊ είχαν μια καλή παρουσία στα προηγούμενα Masters αλλά και Open τουρνουά, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να κάνουν την υπέρβαση.

Μια υπέρβαση που έγινε με τον καλύτερο τρόπο στον Άγιο Νικόλαο, όπου επικρατώντας των Ιάσονα Κανέλλου και Γιώργου Τερζόγλου με 2-0, κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Μια φορά ως ομάδα κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και αυτός ήταν στον τελικό των τελικών, παίρνοντας έτσι και τον τίτλο.

Οι δύο θριαμβευτές μίλησαν στο Gazzetta για την επιτυχία τους και στάθηκαν στην σκληρή δουλειά που δεν σταμάτησαν ακόμα και όταν έβλεπαν πως τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ήθελαν και στο τέλος όπως φάνηκε και στον πανέμορφο Άγιο Νικόλαο, δικαιώθηκαν απόλυτα.

Χατζηνικολάου και Ντάλλας


Παιδιά πρώτος τίτλος στην καριέρα σας στο μπιτς βόλεϊ. Ποια ήταν τα συναισθήματα μόλις τελείωσε αυτός ο εξαιρετικός τελικός και ήρθε η πρωτιά;


Δημήτρης: «Είναι πολλές οι πρωτιές σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ο πρώτος τίτλος Masters ever, η πρώτη μας νίκη σε τελικό και ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να χριστούμε πρωταθλητές Ελλάδας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και δεν μπορέσαμε να κρατηθούμε και ξεσπάσαμε σε κλάματα. Νομίζω πως είναι το αποκορύφωμα της σεζόν και η μεγαλύτερη χαρά που μπορεί να πάρει ένας αθλητής».


Σταύρος: «Τίποτα δεν σκέφτηκα, μόνο πως είμαστε πρωταθλητές. Τίποτα άλλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί πέρσι είχα φτάσει ξανά στον τελικό και είχα βρεθεί ένα σκαλί πιο κάτω. Φέτος όμως ήμουν πιο έτοιμος να διαχειριστώ αυτό το παιχνίδι και με τον Δημήτρη δίπλα μου τα καταφέραμε».

Ήταν μια χρονιά όπου ως νέα ομάδα ναι μεν δεν πηγαίνατε άσχημα, αλλά δεν φτάνατε και κοντά στην βρύση για να πιείτε νερό. Αυτό σας είχε αγχώσει, σας είχε πεισμώσει ή τίποτα από τα δύο και απλά συνεχίζατε και όπου βγει;

«Ξέραμε πως η χρονιά θα ήταν πολλή δύσκολη γιατί αργήσαμε να αποφασίσουμε να παίξουμε μαζί. Ουσιαστικά τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο ξεκινήσαμε τις προπονήσεις ως ομάδα. Ο χρόνος που είχαμε ήταν λίγος για να καταφέρουμε να προετοιμαστούμε για την καλοκαιρινή σεζόν, αλλά εμείς ξεκινήσαμε από νωρίς να δουλεύουμε σκληρά και με πίστη στην σκληρή δουλειά και την προπόνηση παρά τις πολλές αποτυχίες είχαμε επιμονή, δουλεύαμε ακόμα πιο σκληρά και το άθλημα μας αντάμειψε στο τέλος».

Πόσο ωραίο είναι να παίρνεις ένα πρωτάθλημα και να βλέπεις μικρά παιδιά να πέφτουν επάνω σου και να σου ζητάνε μια φωτογραφία, μια φανέλα; Κάτι που τα βλέπουμε σε άλλα αθλήματα αλλά όχι στο μπιτς βόλεϊ.


«Μακάρι να είχαμε περισσότερα πράγματα να τους δώσουμε. Γιατί τα παιδιά εδώ δεν είναι μόνο η στήριξη που μας δίνουν, είναι εδώ τρεις μέρες στον ήλιο, μάζευαν τα πάντα και ήταν εδώ για να μας βοηθήσουν και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και ξαναλέω πως μακάρι να μπορούσαμε να τους δώσουμε πίσω ακόμα περισσότερα».

Χατζηνικολάου και Ντάλλας


Που θα αφιερώσετε αυτό τον τίτλο; Τον πρώτο στην καριέρα σας

Δημήτρης: «Νομίζω πως οι πρώτοι άνθρωποι που θα πρέπει να τους το αφιερώσουμε είναι οι οικογένειάς μας. Η στήριξη που έχουμε είναι φανταστική, ειδικά τις δύσκολες στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε πως σε αγαπάνε, μετά νομίζω πως θα πρέπει να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μας. Χωρίς αυτούς η προσπάθεια που κάνουμε είναι ανέφικτη, τα κόστη είναι πάρα πολύ μεγάλα, ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα στην wahl, τον χρυσό χορηγό μας, τους χρωστάμε πάρα πολλά από αυτή την πορεία. Στην συνέχεια νομίζω πως πρέπει να αναφερθούμε στους προπονητές μας, τον Κώστα τον Ποθητάκη που δουλεύουμε όλοι μαζί. Θα μου επιτρέψεις εδώ να προσθέσω και τον πατέρα μου Άλκη Χατζηνικολάου που ήταν εδώ και μας βοήθησε στο τακτικό κομμάτι. Νομίζω πως μας έλυσε εντός εισαγωγικών τα χέρια σε ένα κομμάτι που είναι δύσκολο να διαχειριστεί ένας αθλητής και τέλος θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη και στους γυμναστές μου. Εγώ πέρσι πέρασα μια πολλή δύσκολη χρονιά, είχα πόνους στα γόνατα λόγω της κακής εκγύμνασης που είχα κάνει, φέτος άλλαξα τους γυμναστές μου πήγα στο human performance lab και στον Γιάννη Κωτσή και την Ρεγγίνα, οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε αυτούς που μου έλυσαν τα προβλήματα που είχα και καταφέρνω να αποδίδω στο μέγιστο βαθμό».


Σταύρος: «Και εγώ θέλω να ξεκινήσω με την οικογένειά μου. Τόσο με τον πατέρα μου που ήταν εδώ, όσο στην μάνα μου, την αδερφή μου, την θεία μου και την γιαγιά μου που είμαι σίγουρος πως παρακολουθούσαν. Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τον προπονητή μας τον Κωνσταντίνο τον Ποθητάκη που από το 2019 με έχει πάρει και με έχει φτάσει εδώ που είμαι σήμερα στο πλάι του Δημήτρη. Να ευχαριστήσω και εγώ τον γυμναστή μου τον Δήμο τον Μακράκη που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν στη θέση να αποδώσω όσο απέδωσα στο παιχνίδι και όχι μόνο σε αυτό αλλά σε όλο το τουρνουά. Και ένα ευχαριστώ στον πρώτο μου προπονητή, στον Μιχάλη Πυθαρούλη που με έβαλε στο μπιτς βόλεϊ, ο οποίος ήταν εδώ στον Άγιο Νικόλαο και τις τρεις χρονιές και εννοείται στους χορηγούς μας που μας στήριξαν σε αυτή την πορεία».


Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε, τώρα τι κοιτάτε για το μέλλον;


«Έχουμε λίγες μέρες ξεκούραση και μετά έχουμε τρία τουρνουά futures σε χώρες της Ευρώπης. Ξεκινάμε με αυτά για να έχουμε ως προετοιμασία για τους Μεσογειακούς Αγώνες που θα κληθούμε να παίξουμε τον Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο»

«Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε μια αναφορά συνολικά στους χορηγούς που στο άθλημα του μπιτς βόλεϊ είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Ευχαριστούμε τον χρυσό χορηγός wahl homeproducts, αλλά και τους bourbon specialty coffees, Arla protein, Borotalco, Cook and grill, Puggy nails bar».

@Photo credits: Matthew Miller
 

Τελευταία Νέα