Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα: Το 'ξερες;

Gazzetta team
Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα: Το 'ξερες;

bet365

Γιουβέντους εναντίον Μπαρτσελόνα στην πρώτη μονομαχία των προημιτελικών και το gazzetta.gr ξεχωρίζει τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μεγάλη αναμέτρηση!

Επιστροφή στ' αστέρια και... τελικός στο Τορίνο! Θα μπορούσε να ήταν έτσι, και όχι ζευγάρι προημιτελικών. Η Γιουβέντους είναι στις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, ενώ η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την ανεπανάληπτη, μαγική, απίθανη ανατροπή κόντρα στην Παρί! Ναι, τότε που όλη η Ευρώπη σοκαρίστηκε από τα έξι γκολ της ομάδας του Λουίς Ενρίκε! Η Μεγάλη Κυρία είναι κοντά στον τίτλο, στον τελικό κυπέλλου, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι όνειρο που θέλει να κάνει πραγματικότητα. Οι Καταλανοί θα παρουσιαστούν στο «Juventus Stadium», ξέρουν πως εκεί η Γιούβε… δε χάνει, αλλά έχουν σύμμαχο τον τελικό του 2015 και την κούπα που σήκωσαν επικρατώντας 3-1 της Γιουβέντους.

Ιγουαΐν vs Μέσι και το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα, παρουσιάζοντας δεδομένα, στατιστικά και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά και για τον απλό παίκτη στοιχήματος!

Οδηγός στην επιλογή του εκάστοτε αγώνα, είναι -ήταν και θα είναι- το κουπόνι! Μη τα ξαναλέμε. Γνωστά είναι αυτά και ένα είναι «ΤΟ κουπόνι».

Το ματς της Γιουβέντους με τη Μπαρτσελόνα συμπεριλαμβάνεται σε εκείνα του Κουπονιού Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ με τις καλύτερες αποδόσεις! Ο άσος προσφέρεται σε απόδοση 2.55, η ισοπαλία στο 3.25 και το διπλό στο 2.85!

Oλα τριγύρω αλλάζουν: Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά στους Ιταλούς, κι από τους 14 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αλέγκρι μόλις πέντε παραμένουν στο σύλλογο. Ο λόγος για τους Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι και Μαρκίσιο. Αντίθετα, μόνο οι Τσάβι, Αλβες, Πέδρο έχουν αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα.

Ξέρει τον τρόπο. Η Γιουβέντους έχει τον τρόπο να κερδίζει και βλέπει ψηλά, πολύ ψηλά! Αλλωστε, έχει τέσσερις διαδοχικές νίκες, το καλύτερο σερί στη φετινή διοργάνωση. Παράλληλα, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες.

Η παράδοση. Δυο τεράστιες ομάδες, με πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις, αλλά μόλις επτά οι μεταξύ τους μονομαχίες, με τη Μπαρτσελόνα να μετρά τρεις νίκες και τη Γιουβέντους δυο. Την τελευταία φορά τα είπαν στο Βερολίνο με τους Καταλανούς να επικρατούν 3-1. Βέβαια, οι άλλες δυο νίκες τους ήρθαν στο γήπεδό τους!

Θα κρατήσει η Γιουβέντους το σκορ σε χαμηλά επίπεδα; Το under 2.5 γκολ προσφέρεται στο 1.70 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ, ενώ το over είναι στο 1.80.

Το ρεκόρ. Οι Μπιανκονέρι δε... χάνουν εντός σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού μετρούν 21 ματς αήττητοι, έχοντας 12 νίκες και 9 ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα στο Τορίνο... χάνεται τον Απρίλιο του 2013 από τη Μπάγερν Μονάχου. Βέβαια, στη φετινή διοργάνωση και σε τέσσερα ματς που έδωσε κέρδισε τα δυο!

Αποτέλεσμα εικόνας για barcelona - juventus 3-1

Οι ιταλοϊσπανικές κόντρες. Η Γιουβέντους τα βρίσκει δύσκολα κόντρα σε ισπανικές ομάδες σε διπλά ματς, αλλά… περνάει, αφού μετρά 8 νίκες και έξι ήττες. Εντός έδρας απέναντι στους Ιβηρες έχει 14 νίκες και μόλις δυο ήττες σε 24 συναντήσεις. Στον αντίποδα, οι Καταλανοί θέλουν διπλές αναμετρήσεις με Ιταλούς, έχοντας 8 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ στα ταξίδια τους στην Ιταλία έχουν έξι νίκες, 9 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Πληγωμένοι προπονητές: Μαξ Αλέγκρι και Λουίς Ενρίκε τα λένε για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στο Βερολίνο και ο Ισπανός πανηγύρισε μια τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, η Γιουβέντους τον έχει πληγώσει, αφού ως τεχνικός της Ρόμα δεν την κέρδισε ποτέ! Σε τρία ματς έχει δυο φορές χωρίς να σκοράρει η ομάδα του, ενώ απέσπασε και μια ισοπαλία! Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα για τον Αλέγκρι. Τη σεζόν 2011-12, αλλά και την επόμενη για τα προημιτελικά, αλλά και τη φάση των «16» αντίστοιχα γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Μπαρτσελόνα. Συνολικά μετρά μόλις μια νίκη, αλλά και πέντε ήττες σε εννέα ραντεβού!

Η νίκη της Μπαρτσελόνα από ημίχρονο προσφέρεται στο 4.25 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ ενώ αυτή της Γιουβέντους στο 3.75.

Γκολ με… αίτηση για Ιγουαΐν-Κεντίρα: Στα πάνω του ο Γκονσάλο Ιγουαΐν, έστειλε τη Γιούβε στο Copa Italia και θέλει να τη στείλει και στα ημιτελικά του Champions League! Ξέρει καλά την άμυνα των Καταλανών, άλλωστε με τη φανέλα της Ρεάλ αγωνίστηκε εναντίον της 18 φορές, αλλά μόλις τρεις φορές βρήκε δίχτυα. Η κατάσταση δεν αλλάζει και για τον Σάμι Κεντίρα. Ο Γερμανός δεν θα ξεχάσει ποτέ το γκολ στη Βαρκελώνη το 2012. Και μετά τέλος… Μόλις ένα γκολ απέναντι στους Καταλανούς ως παίκτης της Ρεάλ και της Στουτγκάρδης!

Καταλανικό σερί. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League για δέκατη διαδοχική φορά. Σε 18 ματς μετρά 14 νίκες και 4 ήττες, όμως οι δυο από αυτές προήλθαν στις τρεις τελευταίες σεζόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πριν χάσει από τους Μαδριλένους, η τελευταία ήττα σε προημιτελικό ήταν από τη Γιουβέντους τη σεζόν 2002-03!

Το ενδεχόμενο να μπουν 2-3 γκολ στην αναμέτρηση προσφέρεται στο 1.72 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ!

Το θαύμα. Ο Σέρχι Ρομπέρτο στέλνει τους Καταλανούς στους επτά ουρανούς και την Παρί στην κόλαση (6-1)! Ηταν η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του UEFA Champions League, με τη Ντεπορτίβο να μένει πίσω! Η επίθεσή της άλλωστε είναι... on fire, καθώς έχει σκοράρει τουλάχιστον δυο γκολ στα 24 από τα 30 παιχνίδια για τη διοργάνωση!

Αμυνα vs επίθεσης: Μπορεί οι Καταλανοί να σκοράρουν κατά ριπάς, αλλά οι Ιταλοί είναι «μανούλα» στην άμυνα. Αλλωστε, η Γιουβέντους μπορεί να υπερηφανεύεται για την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, έχοντας δεχθεί μόλις δυο τέρματα σε οκτώ ματς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα