Τότεναμ - Ολυμπιακός: Ο Μεριά δεν βρήκε καθόλου την μπάλα, το ball boy την βρήκε και την έδωσε σωστά! (vid)

Μιχάλης Τσαμπάς
Τότεναμ - Ολυμπιακός: Ο Μεριά δεν βρήκε καθόλου την μπάλα, το ball boy την βρήκε και την έδωσε σωστά! (vid)

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τις δύο πιο κομβικές στιγμές της αναμέτρησης του Λονδίνου, που μετέτρεψαν μια διαφαινόμενη νύχτα θριάμβου του Ολυμπιακού σε μια... πικρή παράσταση

Μπαρτσελόνα - Ντόρτμουντ με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, ταχύτητας, ικανότητας, οξυδέρκειας, καθαρού μυαλού, αστάθμητων παραγόντων. Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Λονδίνο είχε όλα τα παραπάνω και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Η ικανότητα του Χάρι Κέιν να βρίσκει γκολ από τη... μισή φάση ήταν γνωστή. Το καθαρό μυαλό που είχαν οι παίκτες του Μαρτίνς σε όλο το πρώτο ημίχρονο όταν μέχρι το φινάλε του προηγούνταν με 2-0 και είχαν τον έλεγχο του αγώνα ήταν ένας ευχάριστος παράγοντας που έκανε ακόμη και τον Μουρίνιο να... υποκλιθεί στις δηλώσεις του μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Όμως δύο άλλες πιο δυνατές στιγμές-φάσεις είναι αυτές που γράφουν την ιστορία. Μια ιστορία που έχει άρωμα θριάμβου για την Τότεναμ αφού μετέτρεψε το 0-2 σε 4-2, αλλά και μια ιστορία που αφήνει πικρή γεύση για τον Ολυμπιακό μιας και οι πάντες στην ομάδα διαισθάνονται μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Τέτοια ήταν η νύχτα που έφυγε στο Λονδίνο. Μια χαμένη ευκαιρία για ένα ιστορικό διπλό, αλλά και μια χαμένη ευκαιρία για να διεκδικήσουν οι «ερυθρόλευκοι» την τελευταία αγωνιστική όχι μόνο την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League (αρκεί νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα), αλλά και την 2η θέση που υπό συνθήκες θα μπορούσε να έρθει.

Η στιγμή ήταν το τσαφ του Μεριά. Μια φάση εύκολη στο... καληνύχτα του πρώτου μέρους. Δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια, ο Τυνήσιος έκανε μια γκέλα που για πολλά χρόνια θα... στιγματίζουν τον ίδιο και θα στοιχειώνουν τα όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού. Είναι προφανές ότι άλλο ματς θα ήταν με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο κι άλλο όπως συνέβη που έδωσε στους γηπεδούχους ψυχολογία!

Μια ακόμη φετινή γκέλα του Μεριά που στοιχίζει στους Πειραιώτες.

Στον αντίποδα, δευτερόλεπτα πριν το 2-2 το ball boy λειτούργησε ως 12ος παίκτης του Μουρίνιο. Είχε την οξυδέρκεια να δώσει γρήγορα την μπάλα για την επαναφορά και κάπως έτσι ξεκίνησε το γκολ που ουσιαστικά έγειρε για τα καλά το γήπεδο. Είναι ο αστάθμητος παράγοντας που λέγαμε παραπάνω, αλλά και ένα δείγμα πως στα μεγάλα club και πως στα μεγάλα πρωταθλήματα καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο.

Εκεί που όλοι παίζουν, όλοι συμμετέχουν, όλοι δημιουργούν. Μέσα κι έξω από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε μετά κάθε λόγο να αγκαλιάσει τον πιτσιρικά, που όχι άδικα, κέρδισε τα δικά του «15 λεπτά δημοσιότητας» και βοήθησε την αγαπημένη του ομάδα να κερδίσει μερικά εκατομμύρια παραπάνω. Ο Ολυμπιακός γυρίζει στην Ελλάδα με την γλύκα του πρώτου μέρους και την πίκρα του δεύτερου.

Δεν έχει χρόνο να σκεφτεί περισσότερα. Την Κυριακή υπάρχει ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο και με το βαρύ κλίμα από την γκέλα στη Νέα Σμύρνη και την 4άρα στο Λονδίνο ο Μαρτίνς καλείται να βρει λύσεις. Μπορεί; Θα δείξει επί χόρτου. Έτσι κι αλλιώς όμως οι «ερυθρόλευκοι» που θα μπορούσαν να ορίσουν διαφορετικά την μοίρα τους αν είχαν κερδίσει τον Πανιώνιο τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν λειτουργεί πάντα αρνητικά αυτό...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα