H βραδιά που ο «Μάτζικ» Τζόνσον μοίραζε 24 ασίστ 2 φορές την ίδια σεζόν! (vids)

H βραδιά που ο «Μάτζικ» Τζόνσον μοίραζε 24 ασίστ 2 φορές την ίδια σεζόν! (vids)

Gazzetta team
H βραδιά που ο «Μάτζικ» Τζόνσον μοίραζε 24 ασίστ 2 φορές την ίδια σεζόν! (vids)

bet365

Ο εξωπραγματικός Μάτζικ Τζόνσον, σαν σήμερα, μοίραζε για 2η φορά, μέσα στην ίδια σεζόν 24 ασίστ, κάνοντας να φαίνονται τα... αδύνατα δυνατά.

Τι να πει κανείς γι΄ αυτά που κατάφερε στην καριέρα του ο Μάτζικ Τζόνσον. Σε κάθε ματς που πατούσε στο παρκέ φρόντιζε να κάνει πραγματικότητα το όνομα του και να μοιράζει λίγο... μαγεία παραπάνω, κάνοντας το μπάσκετ να φαντάζει λίγο πιο όμορφο.

Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, πάντως κατάφερε και έκανε κάτι το απίστευτο. Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν κατάφερε και έκανε double double με 24 πόντους και 24 ασίστ στον ίδιο αγώνα.

Ήταν 17/11 του 1989 όταν στο παιχνίδι κόντρα στους Νάγκετς ο Μάτζικ σε 40 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ πρόλαβε να πετύχει 24 πόντους, να μοιράσει 24 ασίστ, να κάνει 6 κλεψίματα και να κατεβάσει και 8 ριμπάουντ μαζεύοντας και 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και γράφοντας στο ενεργητικό του μια «μυθική» εμφάνιση.

Με αυτή του την παρουσία έσπασε το ρεκόρ σε ασίστ που κρατούσε μέχρι τότε ο Τζέρι Ουέστ και πέρασε πρώτος στην σχετική κατηγορία. Βέβαια αυτό το κατόρθωμα παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι το επανέλαβε μόλις μερικούς μήνες αργότερα. Ξημερώματα της 9ης του Ιανουαρίου του 1990 ο Τζόνσον κατάφερε και επανέλαβε αυτό το σπάνιο κατόρθωμα.

Στο παιχνίδι των Λέικερς κόντρα στους Σανς έμεινε στο παρκέ για 45 λεπτά και σε αυτά κατάφερε και πέτυχε 24 πόντους, ενώ μοίρασε και πάλι 24 ασίστ, κατέβασε 6 ριμπάουντ και είχε 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ. Ο Μάτζικ είναι εκείνος που ακόμα οδηγεί την... κούρσα των ασίστ στην ιστορία των Λέικερς με 10.141, με τον Κόμπι Μπράιντ να ανεβαίνει στην θέση λίγο πριν το τέλος της καριέρας του.

Τα λόγια είναι περιττά όταν κοιτάμε τέτοιες εμφανίσεις τέτοιων παικτών... O Μάτζικ Τζόνσον κατάφερε και έδωσε στο παιχνίδι λίγη από την μαγεία που έκρυβε μέσα του, βάζοντας και εκείνος με την σειρά του το λιθαράκι του στο να αγαπήσουμε το άθλημα λίγο παραπάνω.

 

NBA Τελευταία Νέα