Τι μας άφησε η 20ή αγωνιστική

Βασίλης Μοιρώτσος
Τι μας άφησε η 20ή αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 20ή αγωνιστική της Superleague.

1 Είδαμε τον Καλτσά να φτάνει στα γκολ τον Μπεργκ

Έστω κι αν το πρώτο ήρθε από τραγικό λάθος των αντιπάλων και όχι από κάποια ατομική ή ομαδική προσπάθεια, ο Καλτσάς σημείωσε δύο γκολ κόντρα στον Πλατανιά. Και το δεύτερο όχι με τον… συνηθισμένο τρόπο, αφού σπανίως σκοράρει με το κεφάλι. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έφτασε τα τέσσερα γκολ (όσα και ο Μπεργκ, έχοντας όμως τα μισά λεπτά συμμετοχής από τον Σουηδό), δείχνει απελευθερωμένος με τον Στραματσόνι και έτοιμος να προσφέρει βοήθειες, παρά τους πολλούς εξτρέμ που μαζεύτηκαν.

2 Είδαμε τον Κώστα Φορτούνη να κάνει τα πάντα

Άνοιξε το σκορ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ. Διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Έδωσε ασίστ «πάρε – βάλε» στον Ντουρμάζ για το 3-0. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ηγέτης πραγματικός.

3 Απολαύσαμε τις συγκινητικές στιγμές στο «αντίο» του Λούκας Βιγιαφάνιες

Ιδιαίτερα αυτό που συνέβη με τα μικρά παιδιά δεν είχε προηγούμενο. Άλλα έκλαιγαν, άλλα φωτογραφίζονταν μαζί του, άλλα του έδωσαν ένα γράμμα που έγραψαν κι άλλα μια ζωγραφιά που έφτιαξαν για πάρτη του. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες τον 1.5 χρόνο στο Αγρίνιο ήταν κάτι σαν... ήρωας. Ειδικά για τα μικρά παιδιά που μπορούσαν να βλέπουν live έναν σπουδαίο παίκτη, σαν αυτούς που απολάμβαναν από την τηλεόραση. Δέθηκαν μαζί του. Πήγαιναν στο σχολείο με την φανέλα του και περίμεναν τις Κυριακές για να τον δουν στο γήπεδο. Οπότε η... απώλεια του, όταν μιλάμε για τόσο ευαίσθητες ηλικίες είναι αρκετά πιο σημαντική από έναν καλό παίκτη που έφυγε από μια μικρομεσαία ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

4 Διαβάσαμε πως ο Λαζαρίδης προκάλεσε!

Λες και είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που βάζει το δάχτυλό του στο στόμα και καλεί τον κόσμο να σωπάσει. Κι επειδή το έκανε, «όπλισε» το χέρι κάποιου να τον σημαδέψει και εν τέλει να τον πετύχει με αντικείμενο, σωριάζοντάς τον στο έδαφος. Υπήρξαν άνθρωποι που αντί να προτάξουν την κάφρικη ενέργεια, ασχολήθηκαν κυρίως με την κίνηση του Λαζαρίδη. Ελλάδα…

5 Είδαμε τον Μπαντή να κρατάει όρθιο τον Αστέρα

Δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φαντάζει η νίκη του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στον Λεβαδειακό. Στην πραγματικότητα, ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε σημειώσει γκολ και στο 0-0 και στο 1-0 εις βάρος του, αλλά ο Μπαντής ήταν εκεί για να τον σταματήσει και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Εξαιρετικές επεμβάσεις από τον Έλληνα τερματοφύλακα, που έχει σημαντικό μερίδιο στη νίκη με 2-0 του Αστέρα.

6 Είδαμε τον ΠΑΟΚ να καταρρέει μετά τις αλλαγές

Συγκεκριμένα, όταν έχασε αρχικά τον Ζάιρο και – κυρίως – τον Γκάρι Ροντρίγκεζ, έχασε όλο τον επιθετικό οίστρο που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που ήταν κυρίαρχος απέναντι στον Ατρόμητο και θα μπορούσε να είχε τελειώσει μια και καλή το παιχνίδι, πετυχαίνοντας δύο και τρία γκολ. Δεν το έκανε, έμεινε στο ρευστό 1-0 και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε… κατάρρευση. Μηδέν ενέργεια, μηδέν φαντασία, 1-1 και… λαϊκά δικαστήρια.

7 «Τσακώσαμε» τον Γιάχο να ζητάει… βοήθεια

Εντάξει, όχι ακριβώς βοήθεια, αλλά να συμβουλεύεται τον βοηθό του με τρόπο που δεν έπρεπε ο τελευταίος να κάνει λάθος. Συγκεκριμένα, στο πέναλτι που κέρδισε ο Πανιώνιος απέναντι στον Πανθρακικό, η υπόδειξη για χέρι είναι του βοηθού. Ο Γιάχος το συζήτησε μαζί του και αφού απομακρύνθηκε, η κάμερα τον «τσάκωσε» να γυρίζει και να τον ρωτάει ξανά. «Είσαι σίγουρος; Είσαι σίγουρος;». Λογικό, για μια φάση που θα έκρινε το παιχνίδι.

8 Αστειευτήκαμε με τον Γκουστάβο Πογέτ

Δεν είναι πως έχει κάνει την ΑΕΚ μια ομάδα που… αρνείται να φέρει ακόμα και ισοπαλία. Δεν είναι που την έχει κάνει να σκοράρει πολλά γκολ και να σημειώνει εύκολες νίκες. Είναι που δείχνει να γουστάρει πολύ κυρίως τη δουλειά του σαν προπονητής και φυσικά τη δουλειά του στην Ελλάδα. Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι ένας… ωραίος τύπος, που μας χάρισε ακόμα μια απίστευτη φωτογραφία, όταν πλησιάζει τον πάγκο της Βέροιας για να χαιρετήσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

9 Είδαμε τον Παναθηναϊκό να… ξεμένει από στόπερ

Αρχικά ήταν ο Σέρχιο Σάντσεθ και ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του, που έφερε και τη μεταγραφή του Μολέδο. Στο ματς με τον Ατρόμητο ήρθε η αποβολή του Γιώργου Κουτρουμπή, που του έφερε τιμωρία τριών αγώνων. Και τέσσερις μέρες αργότερα έρχεται ο τραυματισμός του Ράσμους Τελάντερ, που θα τον αφήσει για περίπου ένα μήνα εκτός. Ο Στραματσόνι βλέπει τον έναν κεντρικό αμυντικό μετά τον άλλον να… χάνονται και ψάχνει να βρει λύσεις.

10 Θυμηθήκαμε πως είναι να κερδίζει η Ξάνθη

Περισσότερους από δύο μήνες είχε να κερδίσει η Ξάνθη. Σε άλλες εποχές, ο Πανόπουλος θα είχε αλλάξει… δύο και όχι έναν προπονητή. Ο Λουτσέσκου τον έχει «κερδίσει». Οι Ακρίτες ήταν χωρίς νίκη από τις 22 Νοεμβρίου και το 2-0 επί του Πανιωνίου για την 11η αγωνιστική. Απέναντι στον Ηρακλή δεν δυσκολεύτηκαν, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ από πολύ νωρίς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα