Οι... Βέροιες όλης της Ευρώπης!

Οι... Βέροιες όλης της Ευρώπης!

Βασίλης Μοιρώτσος
Οι... Βέροιες όλης της Ευρώπης!

bet365

Η ομάδα της Ημαθίας έχει μόλις μία νίκη σε εννιά αναμετρήσεις στην έδρα της και το Match Review του gazzetta.gr βρήκε τις... χειρότερες στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Από την Άστον Βίλα μέχρι την Τρουά και από την Βέρντερ Βρέμης μέχρι την Μπέτις. Τι κοινό έχουν αυτές οι ομάδες (και αρκετές ακόμα) με την «δική μας» Βέροια; Οι έδρες του δεν είναι ακριβώς... κάστρα. Είναι το αντίθετο. Μοιάζουν με «χάρτινους πύργους». Η Βέροια έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με μόλις μία νίκη εντός έδρας και ξεκίνησε το δεύτερο μισό με τον ίδιο τρόπο, φέρνοντας ισοπαλία με τον Πανθρακικό. Από τους 19 βαθμούς που έχει στο πρωτάθλημα η Βέροια, μόλις οι έξι έχουν έρθει στο γήπεδο της. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες γράφει το... κοντέρ.

Κι όμως, υπάρχουν και χειρότερα από τη Βέροια. Και μάλιστα πρόκειται για ομάδες – ονόματα, που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα και – υποτίθεται πως – στηρίζουν αρκετή από τη δύναμή τους στην έδρα τους. Υπάρχουν μάλιστα ομάδες που δεν έχουν κάνει... σεφτέ ακόμα στις νίκες στο γήπεδό τους. Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τις... Βέροιες ανά την Ευρώπη και σας τις παρουσιάζει.

ΑΓΓΛΙΑ

H Άστον Βίλα βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 8 βαθμούς. Απ' αυτούς, οι τρεις έχουν έρθει στο Βίλα Παρκ και μάλιστα με τρεις ισοπαλίες. Η Βίλα έχει 0-3-6 στην έδρα της, έχοντας σημειώσει μόλις έξι γκολ στα εννιά παιχνίδια. Η χειρότερη συγκομιδή στην Αγγλία. Την ακολουθούν η Νιούκαστλ με 2-4-4 και η Μπόρνμουθ με 2-4-3.

Αστον Βίλα 0-3-6

Νιούκαστλ 2-4-4

Μπόρνμουθ 2-4-3

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πρόκειται για το πρωτάθλημα που σχεδόν οι μισές ομάδες δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν περισσότερες από δύο νίκες στην έδρα τους. Για την ακρίβεια, οχτώ ομάδες της Μπουντεσλίγκα έχουν μέχρι δύο νίκες. Χειρότερη όλων είναι η Βέρντερ Βρέμης, η οποία έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και έξι ήττες στο οχτώ αγώνες στη Βρέμη. Μόλις μία νίκη έχουν οι Χοφενχάιμ και Ντάρμσταντ, ενώ από δύο νίκες σε οχτώ ματς έχουν Αννόβερο, Αμβούργο, Ίνκγολσταντ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Βέρντερ Βρ. 1-1-6

Χόφενχαιμ 1-4-3

Ντάρμσταντ 1-4-4

Αννόβερο 2-0-6

Αμβούργο 2-2-4

Ινγκολσταντ 2-2-4

Άουγκσμπουργκ 2-2-5

Άιντραχτ 2-3-3

ΙΤΑΛΙΑ

Ίσως η χειρότερη έδρα της Ευρώπης είναι το «Αντόνιο Μπεντεγκόντι» της Βερόνα. Της ομάδας που δεν έχει ακόμα νίκη όχι μόνο στην έδρα της, αλλά γενικά στο πρωτάθλημα. Στο γήπεδό της μετράει τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες σε δέκα ματς, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θέλει ένα... θαύμα για να σωθεί. Μια θέση πάνω της είναι η Κάρπι. Η οποία διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη έδρα της κατηγορίας, έχοντας δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες στο γήπεδο της.

Βερόνα 0-4-6

Κάρπι 2-3-5

ΙΣΠΑΝΙΑ

Δεν είναι στην τελευταία θέση. Δεν είναι καν στην «επικίνδυνη ζώνη». Μα το έχει καταφέρει χάρη στις εμφανίσεις της μακριά από την έδρα της. Διότι μέσα σε αυτή η Μπέτις είναι η χειρότερη όλων, έχοντας μόλις μία νίκη και συνολικά έξι βαθμούς σε οχτώ αναμετρήσεις. Ακολουθεί η Γρανάδα με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, όσες και η Σπόρτινγκ Χιχόν, ενώ η τελευταία Λεβάντε έχει μίλις δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες σε δέκα εντός έδρας αναμετρήσεις.

Μπέτις 1-3-5

Γρανάδα 2-2-5

Σπόρτινγκ Χ. 2-2-4

Λεβάντε 2-3-5

ΓΑΛΛΙΑ

Η δεύτερη ομάδα, μετά τη Βερόνα που δεν έχει καμία νίκη στο πρωτάθλημα της μέχρι τώρα είναι η Τρουά. Και φυσικά η έδρα της μόνο... φόβητρο δεν είναι, αφού μέσα σε αυτή έχει έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες σε έντεκα αγώνες μέχρι τώρα, ενώ δεν έχει ελπίδα παραμονής, αφού είναι τελευταία με 12 βαθμούς διαφορά από τον επόμενο. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα η... έκπληξη είναι η Ρεν, η οποία έχει μόλις δύο νίκες σε δέκα αγώνες στο γήπεδό της, αλλά βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας. Κακή στο Βελοντρόμ η Μαρσέιγ του Μίτσελ, με μόλις δύο νίκες σε έντεκα ματς.

Τρουά 0-6-5

Τουλούζ 2-5-2

Ρεν 2-5-3

Μαρσέιγ 2-6-3

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η χειρότερη έδρα απ' τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα έρχεται από την Ολλανδία. Και είναι αυτή της Ντε Γκράαφτσαπ. Δεν έχει νίκη, αλλά αυτό γίνεται και με τις Τρουά και Βερόνα. Οι Ολλανδοί σε οχτώ ματς έχουν μόλις μία ισοπαλία και εφτά ήττες. Ένας βαθμός μόλις, για την τελευταία ομάδα της Eredivisie. Από μόλις μία νίκη εντός έδρας έχουν οι Καμπούρ και Ντεν Χάαγκ.

Ντε Γκράαφτσαπ 0-1-7

Καμπούρ 1-4-4

Ντεν Χάαγκ 1-6-1

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ένα από τα... φαινόμενα της Τουρκίας είναι η Άνκαρασπορ. Έχει 19 βαθμούς, εκ των οποίων οι 15 έχουν έρθει εκτός έδρας και μόλις οι τέσσερις στο γήπεδό της, όπου μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και έξι ήττες. Αντίθετα, εκτός έχει 4-3-2. Μόλις μία νίκη και για Καϊσερισπόρ και Σίβασπορ.

Άνκαρασπορ 1-1-6

Καϊσερισπόρ 1-4-4

Σίβασπορ 1-6-1

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Τραγική συγκομιδή για την τελευταία του βαθμολογικού πίνακα Τοντέλα. Μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία σε εννιά συνολικά αγώνες στο γήπεδο της μετράει η χειρότερη ομάδα της Πορτογαλίας, που δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Ακολουθεί με μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες η Μποαβίστα που έχει μόλις δύο βαθμούς περισσότερους από την Τοντέλα, ενώ μία νίκη έχει και η Βιτόρια Σετούμπαλ.

Τοντέλα 1-1-7

Μποαβίστα 1-2-5

Βιτόρια Σετούμπαλ 1-6-2

ΒΕΛΓΙΟ

Το... παλεύει η Πέρουβελς να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου. Αν καταφέρει να διορθωθεί στο γήπεδο της είναι πιθανό να τα καταφέρει. Κι αυτό διότι έχει τέσσερις νίκες μακριά απ' την έδρα της, μα μόλις μία μέσα σ' αυτό. Η τελευταία Βέστερο έχει δύο νίκες, όσες και η Λόκερεν, συμπληρώνοντας την... τριάδα των χειρότερων εντός έδρας ομάδων στο Βέλγιο.

Πέρουβελς 1-4-6

Βέστερλο 2-3-5

Λόκερεν 2-4-5

 

Τελευταία Νέα