Η Σπαλ που το πιστεύει

Η Σπαλ που το πιστεύει

bet365

Η Σπαλ νίκησε και την Μπολόνια, είναι σε θέση παραμονής και το Match Review του gazzetta.gr στηρίζει τη νεοφώτιστη της Serie A.

Μία από τις παραδόσεις που πάει να δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη Serie A, είναι αυτή που θέλει τις ομάδες που ανεβαίνουν από τη Serie B να επιστρέφουν άμεσα σε αυτή. Οι δύο από τις τρεις, τουλάχιστον. Βερόνα, Μπενεβέντο και Σπαλ δεν είχαν από την αρχή υπέρ τους τις πιθανότητες επομένως, με την επιβεβαίωση να έρχεται μέσα στο γήπεδο αφού η μία έχει ήδη καταδικαστεί (Μπενεβέντο) και οι άλλες δύο δίνουν μάχη, με την Σπαλ να είναι σε καλύτερη θέση. Και το αξίζει 100%.

Το 1-0 επί της Μπολόνια, χάρη στο γκολ του Γκράσι, έδωσε συνέχεια στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Κροτόνε πριν δέκα μέρες, βάζοντας τη νεοφώτιστη δυνατά στο παιχνίδι της παραμονής. Για την ακρίβεια, έστω με ματς περισσότερο, η Σπαλ είναι αυτή τη στιγμή στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τη διοίκηση να αισθάνεται δικαιωμένη για τις επιλογές της. Βασικότερη εξ αυτών, η στήριξη στον Λεονάρντο Σέμπλιτσι, αφού η Σπαλ είναι η μόνη από τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή, που δεν έχει αλλάξει προπονητή! Για τα ιταλικά δεδομένα αυτό μοιάζει με αδύνατο αλλά οι νεοφώτιστοι το... τόλμησαν και ελπίζουν να δικαιωθούν.

Για να γίνει αυτό, φυσικά, θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά πλέον οι πιο έμπειροι του ρόστερ, με τους Παλόσκι, Μποριέλο και Φλόκαρι να είναι αυτοί. Η ομάδα του Σέμπλιτσι δεν έχει πάρει όσα περίμενε από τους επιθετικούς της, γεγονός που είναι πραγματικά κρίμα γιατί η Σπαλ είναι ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Δεν μπαίνει στο γήπεδο για να καταστρέψει αλλά για να (προσπαθήσει να) δημιουργήσει και η αλήθεια είναι ότι τα καταφέρνει καλύτερα από τις άλλες ομάδες που είναι στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Με 27 γκολ η Σπαλ έχει την καλύτερη επίθεση από τις ομάδες που έχουν ως στόχο την παραμονή, όπως έχει και την καλύτερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. To Paolo Mazza είναι πάντα γεμάτο και είναι και καυτό για τα δεδομένα της ομάδας, με τους αριθμούς να δείχνουν ότι η νεοφώτιστη έχει και την καλύτερη έδρα συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι η Σπαλ δείχνει χαρακτήρα, δείχνει διάθεση να παλέψει όλα τα ματς μέχρι το τέλος, έχοντας καταφέρει να κάνει ζημιές στα τελευταία λεπτά, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί οι Ιταλοί βλέπουν με συμπάθεια την προσπάθεια της να αποφύγει το μοιραίο και να βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στη Serie A, αποφεύγοντας, κόντρα στην παράδοση που πάει να δημιουργηθεί, την άμεση επιστροφή στη Serie B...

 

SERIE A Τελευταία Νέα