Βίκτορ Τσιγκανκόβ: Ο νέος ηγέτης της Ντινάμο

Βίκτορ Τσιγκανκόβ: Ο νέος ηγέτης της Ντινάμο

Βίκτορ Τσιγκανκόβ: Ο νέος ηγέτης της Ντινάμο

bet365

To Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον 20χρονο Βίκτορ Τσιγκανκόβ, που εκπληρώνει το πεπρωμένο του στη Ντινάμο Κιέβου.

Μετά τη χειμερινή διακοπή η Ντινάμο είναι σκιά του εαυτού της. Υπάρχει, όμως, μία αχτίδα αισιοδοξίας στο κάκιστο πρόσωπο που δείχνει στο 2018. Ο Βίκτορ Τσιγκανκόβ έχει σκοράρει στα τέσσερα από τα πέντε ματς και δείχνει ότι επιτέλους βρέθηκε ο νέος ηγέτης μετά την πώληση του Γιαρμόλενκο στην Ντόρτμουντ ο περασμένο καλοκαίρι.

Το ματς με τη φορμαρισμένη Ζόρια στο Κίεβο ήταν πολύ δύσκολο. Στον παγωμένο αγωνιστικό χώρο του Ολιμπίισκι, όμως, ο 20χρονος εξτρέμ «χόρευε». Ισοφάρισε σε 2-2 στο 77’ και στο 2’ των καθυστερήσεων έδωσε την ασίστ στον Κετζιούρα για το τελικό 3-2! Μία νίκη ψυχολογίας ενόψει του ταξιδιού στην Ρώμη για το παιχνίδι με την Λάτσιο. Και όλα αυτά ήρθαν μετά την κριτική που του ασκήθηκε από τον πρόεδρο Σούρκις λίγες ημέρες νωρίτερα μετά την ήττα με 3-1 από την Βέρες, ματς στο οποίο είχε βρει ξανά δίχτυα. «Ο Τσιγκανκόβ σκόραρε, αλλά στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν άφαντος», είχε πει ο Ουκρανός παράγοντας. «Και εμείς και εκείνος ξέρουμε τι μπορεί να κάνει».

Важные три очка,готовимся на четверг. Вперед,команда

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Viktor Tsygankov (@viktortsygankov) στις

«Σήμερα παλέψαμε ο ένας για τον άλλον», θα πει αρχικά ο Τσιγκανόβ. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό». Η ωριμότητα που δείχνει είχε φανεί στα μάτια του Σούρκις από τα πρώτα του χρόνια στο σύλλογο. «Μου θυμίζει τον Σεβτσένκο», είχε πει παλιότερα ο πρόεδρος της Ντινάμο. «Όχι τόσο σε στυλ», έσπευσε να ξεκαθαρίσει, πριν τον χαρακτηρίσουν υπερβολικό. «Για το γεγονός ότι ανήκει στους παίκτες που έχουν ωριμάσει από ηλικία 15-16 ετών».

Οι οπαδοί έχουν ακόμη έναν λόγο να τον αγαπήσουν, καθώς σε ηλικία 13 ετών βρέθηκε για δοκιμαστικά στην Σαχτάρ. Έμεινε για δύο ημέρες στο Ντονέτσκ και έφυγε χωρίς να έχει υπογράψει. Κάποιοι είπαν ότι δεν έπεισε, άλλοι ότι δεν υπήρξε συμφωνία και δύο εβδομάδες αργότερα ο Τσιγκανκόβ είχε μετακομίσει στο Κίεβο και άρχισε να παίζει με τη φανέλα της Ντινάμο. Η εξέλιξή του ήταν τέτοια, που από την U17 βρέθηκε απευθείας στην U21 και στη συνέχεια κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τον Ιούλιο του 2017 έκανε χατ τρικ στο ματς με την Καρπάτι και σε ηλικία 19 ετών και 256 ημερών έγινε ο νεότερος που το καταφέρνει όχι μόνο στην ιστορία της Ντινάμο (ο Ανατόλι Μπίσοβετς είχε κάνει χτα τρικ σε ηλικία 20 ετών και 102 ημερών τον Αύγουστο του 1966), αλλά και στου πρωταθλήματος! Ακολούθησε το γκολ του με την Μπεσίκτας στο Champions League, για να ξεπεράσει τον τότε προπονητή του, Σεργκέι Ρεμπρόβ, και να γίνει ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου, πίσω μόνο από τον Σεβτσένκο.

Μετά τη χειμερινή διακοπή δείχνει ακόμη καλύτερος. Ψηφίστηκε MVP της Ντινάμο για τον Φεβρουάριο, ενώ το ίδιο συνέβη και για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος (η τελευταία πριν τα πλέι οφ). Με το γκολ του επί της Ζόρια έφτασε τα 11 σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε τον Μποκανί στην κορυφή της σχετικής λίστας! Καθόλου άσχημα για έναν εξτρέμ. «Δεν έχω ιδιαίτερα μυστικά. Όλα έχουν έρθει με σκληρή δουλειά», θα πει ο ίδιος, που ξεκίνησε την καριέρα του στην κορυφή. «Τα γκολ μου; Είναι απλά το ένστικτο του επιθετικού», σχολίασε.

Ο πατέρας του, Βιτάλι, ήταν επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) και τον έχει βοηθήσει πολύ. Μετά τις προπονήσεις καθόταν μαζί του για έξτρα δουλειά, ενώ του έδειξε πώς είναι η ζωή (ο Τσιγκανκόβ γεννήθηκε στο Ισραήλ όταν ο Βιτάλι αγωνιζόταν εκεί) και η ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή. «Συνεχώς του δίνω συμβουλές, αλλά εκείνος αποφασίζει ποιες θα κρατήσει και ποιες όχι», αποκάλυψε ο πατέρας του. «Μπορώ να σας πω, όμως, ότι δεν του έχω μάθει εγώ πώς να σκοράρει», συνέχισε αστειευόμενος.

Η σκληρή δουλειά φαίνεται και από το γεγονός ότι όταν ήταν στις ακαδημίες της Ντινάμο αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του συλλόγου, Λιονίντ Μιρόνοβ, ήταν προβλήματα στην ανάπτυξη, κυρίως στη μέση. Δούλεψαν, όμως, μαζί για χρόνια και πλέον ο νεαρός εξτρέμ, που είναι και διεθνής με την Ανδρών της Ουκρανίας, δεν έχει κανένα θέμα. Όλοι προσπαθούσαν να τον πιέσουν όσο λιγότερο γίνεται μετά την πώληση του Γιαρμόλενκο. Κάποιους μήνες αργότερα ο Τσιγκανκόβ αρχίζει σιγά-σιγά να εκπληρώνει το πεπρωμένο του...

 

Τελευταία Νέα