Μόνο Μέσι και Λουίς Σουάρες είναι καλύτεροι του Σάντι Μίνα

Μόνο Μέσι και Λουίς Σουάρες είναι καλύτεροι του Σάντι Μίνα

Γιώργος Καραμάνος
Μόνο Μέσι και Λουίς Σουάρες είναι καλύτεροι του Σάντι Μίνα

bet365

Ο μικρός σκόρερ της Βαλένθια μεγάλωσε, γίνεται ο καλύτερος γκολτζής της και έχει μπροστά του μόνο δύο από τους τρεις κορυφαίους της La Liga σε αποτελεσματικότητα.

Σκόραρε ο Μάντζουκιτς το πρώτο γκολ του αγώνα Γιουβέντους - Αταλάντα; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ταλέντο με την κλασική έννοια του όρου δεν τον λες. Ο Σάντι Μίνα μεγάλωσε και έφτασε ο καιρός να αποδείξει ότι όσες προβλέψεις είχαν γίνει για τις ικανότητές του, ήταν σωστές. Αλλωστε στα 22 του έχει απολέσει το δικαίωμα να θεωρείται… εκκολαπτόμενος. Ούτε τόσο πιτσιρικάς είναι για τα ισπανικά δεδομένα. Ειδικά εκεί, στη La Liga, οι καλοί ξεχωρίζουν από μικροί και παίρνουν άμεσα τις ευκαιρίες τους. Οπως συνέβη δηλαδή και με εκείνον, καθώς στις 16 Φεβρουαρίου του 2013, στα 18 του, βρισκόταν από τις ρεζέρβες της Θέλτα στην Γ’ κατηγορία, να αντικαθιστά τον θρυλικό για club, Ιάγο Ασπας.

Εκτοτε ο νεαρός επιθετικός πέρασε από πολλές διακυμάνσεις. Επιβεβαίωση και αμφισβήτηση έκαναν τις εναλλαγές τους. Αυτή τη διαδρομή έχει ακολουθήσει αγωνιστικά, αλλά φέτος τα κάνει όλα καλά. Για την ακρίβεια εξαιρετικά. Και ειδικά τώρα, το τελευταίο διάστημα έχει απογειωθεί. Η Βαλένθια είχε διακρίνει το αυξημένο potential του το καλοκαίρι του 2015 και πλήρωσε 10 εκατ. ευρώ. Είχε φροντίσει ο ίδιος να κάνει μεγάλη φασαρία για το όνομά του, όταν τον Απρίλιο του 2015 γινόταν ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της La Liga που σκόραρε τέσσερα γκολ σε ένα ματς (στο 6-1 επί της Βαγιεκάνο).

Στις Νυχτερίδες όλο αυτό το διάστημα είχε τα πάνω και τα κάτω του, μα με τον Μαρσελίνο στον πάγκο βιώνει τα καλύτερά του, όπως όλη η ομάδα φέτος δηλαδή. Αρχικά δεν ήταν δυνατός. Εμπαινε αλλαγή και ειδικά στα πλάγια, όπου δεν τα πήγαινε όπως θα ήθελε. Ο Σιμόνε Τζάτζα πυροβολούσε μπροστά και δεν έβγαινε για κανένα λόγο από την κορυφή. Ωσπου τραυματίστηκε ο Ιταλός και ο Μίνα άρχισε να βρίσκεται στη θέση που γουστάρει περισσότερο.

Για να φτάσουμε στα έξι τελευταία παιχνίδια, όπου έχει σκοράρει πέντε φορές, με αποκορύφωμα τα δύο τέρματά του στο 2-1 επί της Σοσιεδάδ την Κυριακή. Τι σημαίνει αυτό; Οτι έγινε ο πρώτος γκολτζής των Βαλενθιάνων στο πρωτάθλημα, έχοντας όμως πολύ λίγα λεπτά συμμετοχής σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Ο Σάντι Μίνα έχει το κορυφαίο ποσοστό επιτυχίας στην Ισπανία, βρίσκοντας δίχτυα με το φοβερό 42,3% των προσπαθειών του εντός εστίας. Κατά συνέπεια έχει πετύχει να πανηγυρίζει ένα γκολ για κάθε 107 λεπτά που βρίσκεται στο γήπεδο. Μόνο ο Λουίς Σουάρες (1 γκολ/ 98 λεπτά) και ο Λιονέλ Μέσι (1 γκολ/ 99 λεπτά) τα έχουν πάει καλύτερα κι αυτό μιλάει από μόνο του για την απογείωσε του μικρού, που δείχνει ότι μεγαλώνει…

 

LA LIGA Τελευταία Νέα