Η ελπίδα των «Τράγων» πεθαίνει τελευταία...

Η ελπίδα των «Τράγων» πεθαίνει τελευταία...

bet365

Το 2018 μπήκε ελπιδοφόρα για την Κολωνία, η οποία έπειτα από πολλούς μήνες σταμάτησε να σκέφτεται τόσο έντονα τον υποβιβασμό!

Η περσινή σεζόν έκλεισε ιδανικά για την Κολωνία, με την ομάδα να εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο και να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον! Όμως οι μήνες που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικοί και χρειάστηκε μόλις μια απώλεια για να διαλυθεί ένα φιλόδοξο πλάνο!. Ο Αντονί Μοντέστ που τελείωσε τη σεζόν 2016-17 με 25 γκολ (12 στο 2017) αποχώρησε για την Κίνα και το κενό του ήταν τόσο μεγάλο, που από την 6η θέση οι Τράγοι βρέθηκαν στον πάτο! Η Κολωνία έκανε το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της, είχε τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών, τα λιγότερα γκολ... Το δίδυμο της επιτυχίας, ο τεχνικός διευθυντής Σμάντκε και ο προπονητής Στέγκερ αποχώρησαν μπροστά στο αδιέξοδο!

«Ο σύλλογος δεν είναι τράπεζα. Καλό είναι να συγκεντρώνεις χρήματα, αλλά θα πρέπει να συνδυάζονται και από αγωνιστική επιτυχία», όπως το έθεσε η Kölner Stadtanzeiger. Μπορεί η ομάδα να έσπασε ρεκόρ κερδών, όμως ο εφιάλτης του υποβιβασμού είχε σκιάσει τις μοναδικές πανηγυρικές στιγμές στο τέλος της περσινής σεζόν. Από το 2015 και μετά, όμως, δεν υπάρχει ούτε μία μεταγραφή που να έκανε αίσθηση, που να προσέφερε. Στην παρουσίαση του Πισάρο ο Σμάντκε είχε πει με ειρωνική διάθεση προς τον ίδιο του τον εαυτό, κάνοντας λόγο για «αγορά πανικού»... Γι αυτό άλλωστε, στο γκάλοπ της «Express» για το ποιος φταίει για το αδιέξοδο, το 70% έδειξε τον πρώην τεχνικό διευθυντή.

Ruthenbeck_180113
Υπήρχε σωτηρία; H διοίκηση αποφάσισε να κινηθεί άμεσα μήπως και προλάβει να σώσει την κατάσταση. Ειδικότερα, προέβη στην απόκτηση του αθλητικού διευθυντή Αρμιν Φε, έβαλε στον πάγκο Στέφαν Ρούτενμπεκ και η πρώτη νίκη της στη σεζόν ήρθε στην 17η στροφή! Μπορεί να παρέμεινε στον πάτο, αλλά δεν έγινε τουλάχιστον η χειρότερη ομάδα α' γύρου στην ιστορία της Bundesliga! O Ρούτενμπεκ δεν έκανε μαγικά, βοήθησε όμως ψυχολογικά, αυτό που δεν μπορούσε πλέον να προσφέρει ο Στέγκερ. Τα μαθήματα... ψυχολογίας στη διακοπή ήταν πολλά και με νοοτροπία «δεν έχουμε πια κάτι να χάσουμε, πάμε και ό,τι καλύτερο βγει» οι Τράγοι έγιναν ομάδα, επικίνδυνη ομάδα. Ο κόουτς μονιμοποιήθηκε έπειτα και τα θερμά σχόλια των παικτών, αλλά και του Φε! Στα φιλικά η εικόνα ήταν διαφορετική, έλειπε η μιζέρια και η απογοήτευση, ίσως γιατί είχε μπει η σπίθα της ελπίδας στο μυαλό των παικτών!

Η διοίκηση θυμήθηκε τις παλιές καλές κινήσεις, δεν δίστασε να βγάλει από τα ταμεία της τέσσερα εκατομμύρια για να φέρει έναν έμπειρο γκολτζή, τον Τερόντε και ο πρώην της Στουτγκάρδης δικαίωσε με το... καλημέρα τις προσδοκίες. Γκολ στις καθυστερήσεις με την Γκλάντμπαχ και ποδαρικό με τρίποντο στο 2018. Δικαίωση και για τον αθλητικό διευθυντή, ο οποίος έκλεισε τα αυτιά του σε όσους του έλεγαν πως δεν είναι παίκτης για τη Bundesliga. Ο Φε δεν... πανικοβλήθηκε με τη θέση της ομάδας, δεν είναι έτοιμος να σκορπίσει εκατομμύρια, αλλά στόχος του να κάνει ένα ρόστερ ιδανικό για να δουλέψει άνετα ο προπονητής!

Ο Ρούτενμπεκ πέτυχε τη δεύτερη του νίκη και η Κολωνία βρέθηκε στο -7 από τα μπαράζ παραμονής! Αν υπάρχει ένας τελικός φέτος, αυτός είναι την επόμενη εβδομάδα με το Αμβούργο. Το κερδίζει και μπαίνει δυνατά στο κόλπο της παραμονής ή χάνει και... βυθίζεται. «Αν όχι τώρα, πότε;» αναρωτήθηκε ο γκολκίπερ Χορν και πρόσθεσε: «Αν η σπίθα δεν γίνει φλόγα τώρα, τότε μάλλον θα σβήσει...».

Τι άλλο πρόσθεσε ο νέος τεχνικός; Συνοχή στην άμυνα, αφού η Κολωνία καλύπτει κενά, αποφεύγει τα λάθη και πλέον μαρκάρουν όλοι οι παίκτες! Είναι ένα σύνολο που πιστεύει πλέον στις δυνατότητές του και ξέρει να διεκδικεί τα πάντα από το παιχνίδι. Για πρώτη φορά στη σεζόν οι Τράγοι έτρεξαν περισσότερο από τον αντίπαλο και τα 124 χλμ. μαρτυρούν το πάθος και τη θέληση των παικτών. Πίεση σε όλες τις γραμμές και η Γκλάντμπαχ έκανε το εύκολο λάθος! Το ποσοστό των κερδισμένων μονομαχιών άγγιξε το 50%, όταν σε προηγούμενα ματς ο αριθμός ήταν καταθλιπτικός... Οι παίκτες σουτάρουν πλέον (έγιναν 12 σουτ στο στόχο), οι σωστές μεταβιβάσεις ξεπέρασαν το 70% και ο Ρούτενμπεκ φώναξε μετά το τέλος του ματς «Ναι, είδα μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε, αλλά και πως να το πάρει...».

Eίπαμε, η Κολωνία έψαχνε κάτι που είχε χάσει πολλούς μήνες, την ελπίδα! Αυτή υπάρχει ξανά και οι Τράγοι μπορούν να ονειρεύονται!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα