Μια Σαμπντόρια από τα παλιά

Μια Σαμπντόρια από τα παλιά

Μια Σαμπντόρια από τα παλιά

bet365

Το Gazzetta Match Review γράφει για την Σαμπντόρια, η οποία - κόντρα σε όλα τα προγνωστικά - πραγματοποιεί υψηλή πτήση στην Serie A ούσα η μοναδική με το απόλυτο εντός έδρας.

Το ποδόσφαιρο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να δημιουργεί όνειρα και αναμνήσεις. Εκπληκτικά παραμύθια, πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν ή που έχουν συμβεί στο παρελθόν και δεν μπορείς να τα ξεχάσεις ποτέ. Σίγουρα σε μια τέτοια κατάσταση βρίσκονται αυτή την περίοδο οι τιφόζι των Blucerchiati. Οι Γενοβέζοι βλέπουν την ομάδα τους να κοιτά στα μάτια όλες τα μεγάλα club της Ιταλικής μπότας και παρότι ‘απαγορεύεται’ να φαντασιωθούν, σε κάποιο μέρος τους μυαλού τους θα στριφογυρίζουν τα χρόνια των Μαντσίνι και Βιάλι που κατέκτησε το Scudetto το 1991.

Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν θα συμβεί φέτος, όμως έτσι όπως έχουν τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, η μέχρι στιγμής πορεία της Σαμπ μπορεί να μοιάζει σαν ένα μικρό πρωτάθλημα. Πέρυσι το καλοκαίρι, ύστερα από μία σεζόν στην οποία κινδύνευσε ρεαλιστικά με υποβιβασμό, περνούσε στην εποχή του Μάρκο Τζαμπάολο. Ο allenatore είχε κάνει καλή δουλειά στην Εμπολι, όμως δεν θα έβρισκες κάποιον να ανυπομονεί να δει τι θα φτιάξει στο Luigi Ferraris. Το 2016-17 τους έβγαλε εντελώς από τα άσχημα σενάρια και τους έβαλε στο πάνω μισό της Serie A αναδεικνύοντας μάλιστα κάποιους παίκτες που έφεραν πολλά χρήματα στα ταμεία.

Οι δύο κολλητοί, ο Σλοβάκος σέντερ-μπακ, Μίλαν Σκρίνιαρ, και ο Τσέχος φορ, Πάτρικ Σικ, έφυγαν αντί 30 και σχεδόν 40 εκατ. ευρώ για Ιντερ και Ρόμα αντίστοιχα. Τότε, δύσκολα θα πόνταρε κάποιος ότι η Σαμπ θα ξεπεράσει τόσο άμεσα τις απώλειες και θα είναι μια ομάδα που αξίζει να παρακολουθείς. Στο ξεκίνημα της φετινής κούρσας, τη νίκη με τη νεοφώτιστη Μπενεβέντο (2-1) ακολούθησε το αήττητο εκτός έδρας σερί με Φιορεντίνα (1-2), Τορίνο (2-2), Ελλάς Βερόνα (0-0) και το πρώτο μεγάλο «μπαμ» έγινε την 5η αγωνιστική όταν οι Γενοβέζοι νίκησαν 2-0 την Μίλαν. «Με όλο τον σεβασμό στον Τζαμπάολο, δεν γίνεται να χάνουμε από ομάδες όπως η Σαμπντόρια» είπε CEO των Rossoneri, Μάρκο Φασόνε.

Κι όμως, γινόταν, αφού μέχρι και δύο μήνες αργότερα, καμία ομάδα δεν έφυγε από το Marassi με βαθμό. Μετά την Μίλαν και τις Αταλάντα (3-1), Κροτόνε (5-0), το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της Κυριακής με την 6 σερί φορές πρωταθλήτρια, Γιουβέντους, που είχε την ποιότητα απλά για να αποφύγει τον διασυρμό στο φινάλε χάνοντας με 3-2. «Εχουμε παίξει εκπληκτικά φέτος και αυτή η νίκη είναι το κερασάκι στην τούρτα» είπε ο Τζανπάολο, που είδε την ομάδα του να φτάνει στο 6x6 εντός και να είναι η μοναδική με το απόλυτο.

Ηταν η πρώτη νίκη των Γενοβέζων σε βάρος των Bianconeri από το 2013 και η πρώτη του allenatore κόντρα στην Vecchia Signora από την οποία είχε χάσει και τις 10 φορές που την είχε αντιμετωπίσει από των πάγκο των Κάλιαρι, Σιένα, Κατάνια, Εμπολι, Σαμπντόρια. «Είμαι αρκετά ώριμος να είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο παρόν» πρόσθεσε με ταπεινότητα ο allenatore που ήταν στο ίδιο μήκος κλίματος με τον ‘τρελό’ πρόεδρο, Μάσιμο Φερέρο. «Είπα στα παιδιά να πετούν χαμηλά. Είμαστε απλά χαρούμενοι που κάνουμε την Serie A πιο ισορροπημένη φέτος».

Η Σαμπ βρίσκεται στην 6η θέση του Campionato απέχοντας 4 βαθμούς από την 4η θέση και την Ρόμα, με τις δύο να έχουν ένα μεταξύ τους χρωστούμενο παιχνίδι. Κόντρα σε αυτά που είπε ο Φερέρο πάντως, οι τιφόζι βρίσκονται ήδη πολύ… ψηλά και ελπίζουν η προσγείωση να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο…

 

SERIE A Τελευταία Νέα