Δέκα πράγματα που μάθαμε από την πρώτη αγωνιστική

Γιώργος Ντυμένος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την πρώτη αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την πρώτη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.
Τι βασικοί, τι «ρεζέρβες» για τον Ολυμπιακό
Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά οκτώ διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με εκείνους που ξεκίνησαν κόντρα στην Ριέκα είχε ο Ολυμπιακός στην αρχική του σύνθεση στο ματς με την ΑΕΛ. Παρόλα αυτά όμως κέρδισε άνετα 4-1 και φαίνεται πως είναι σε θέση να «καθαρίζει» τέτοια παιχνίδια, ακόμη και με τις θεωρητικά «ρεζέρβες» του.
Η ΑΕΚ δείχνει «χαρακτήρα»
Κακά τα ψέμματα την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ κόντρα σε ομάδες όπως ο Παναιτωλικός είχε «θέματα». Αλλωστε την συγκεκριμένη δεν την κέρδισε στο ΟΑΚΑ, ενώ έχασε στο Αγρίνιο. Το 2-0 και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την αναμέτρηση, δείχνουν πλέον πως η Ενωση αποκτά «χαρακτήρα».
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι σταθερή αξία
Το καλοκαίρι «έχασε» ξανά αρκετούς βασικούς του παίκτες, όμως ο ΠΑΣ ξεκίνησε νικηφόρα τη σεζόν. Κέρδισε με 2-1 στην Τρίπολη και απέδειξε πως είναι μία «σταθερή» αξία για την κατηγορία.
Στον Λεβαδειακό... πάει η τριάδα
Με 6/11 «νέους» και καινούργιο σύστημα (τριάδα στην άμυνα, 3-4-2-1) ο Λεβαδειακός κράτησε τον ΠΑΟΚ στο 0-0 και ως έναν βαθμό αδικείται από την ισοπαλία. Ετσι το συμπέρασμα είναι εύλογο... Στους Βοιωτούς... πάει η τριάδα.
Ο Πίτι έχει αριστερό πόδι «λουκούμι»
Κακό ματς έγινε στην Ξάνθη όπου η τοπική ομάδα και η Λαμία έμειναν στο 0-0. Ακόμη και έτσι όμως... ξεχώρισε ο Πίτι. Ο 36χρονος μέσος έπαιξε μόνο για 58 λεπτά καθώς δεν βρίσκεται στο 100% αλλά... πρόλαβε και είχε 5/8 εύστοχα γεμίσματα, δείγμα ότι μπορεί να στείλει τη μπάλα... εκεί που θέλει. Οι υπόλοιποι 27 παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν μαζί 10/39.
Ο Μάρκος Πάουλο και η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έχει «σημαδέψει» τον Μάρκος Πάουλο στην εν Ελλάδι καριέρα του. Ο Βραζιλιάνος χαφ του Παναιτωλικού αποβλήθηκε στις 2 από τις 3 φορές που έχει παίξει στο ΟΑΚΑ αντίπαλος της Ενωσης, ενώ πρόπερσι σημείωσε το μοναδικό γκολ των «κυανοκίτρινων» στο 1-0 που την κέρδισαν. Αποτέλεσμα που τους χάρισε τη πρώτη νίκη της ιστορία τους επί του «Δικέφαλου».
O Τσάβες έκλεψε καρδιές
Δεν είναι εύκολο σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός κάποιος παίκτης με το «καλημέρα» να... κλέψει καρδιές. Ο Τσάβες όμως τα κατάφερε, παρότι αγωνίστηκε «σκάρτη» μισή ώρα στα Χανιά.
Ο Πανιώνιος παίρνει «επαγγελματικές» νίκες
Μία άκρως επαγγελματική νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος στην Κέρκυρα και ξεκίνησε τη σεζόν όπως τελείωσε την περσινή. Με το πρόσημο να είναι θετικό. Πλέον οι «κυανέρυθροι» έχουν γίνει... μετρ στο να παίρνουν τα ματς στο 1-0.
«Απόντος» Πρίγιοβιτς...
Στο 0-0 «κόλλησε» ο ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό και φαίνεται πως «απόντος» του Πρίγιοβτς έχει... επιθετικό θέμα. Ο Σέρβος φορ αγωνίστηκε μεν στο ματς, όμως με μόνο μία τελική και αυτή εκτός της αντίπαλης περιοχής, ουσιαστικά ήταν... απών. Ετσι «μπλόκαρε» και η ομάδα του.
Η Λάρισα χρειάζεται επιθετική βελτίωση
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε στην Λάρισα καλούνται να αλλάξουν άμεσα... ρότα. Οχι γιατί έχασαν με 4-1 στο Φάληρο, αλλά επειδή σε ένα 90λεπτο plus τις καθυστερήσεις οι «βυσσινί» έκαναν μόλις 3 τελικές. Εκ των οποίων οι 2 με σουτ έξω από την περιοχή των «ερυθρολεύκων». Αυτό μεταφράζεται πως σε όλο το παιχνίδι του Σαββάτου απείλησαν μόνο μία φορά μέσα από τα αντίπαλα καρέ.
 

Τελευταία Νέα