Ο αναντικατάστατος Λεβαντόφσκι

Ο αναντικατάστατος Λεβαντόφσκι

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Ο αναντικατάστατος Λεβαντόφσκι

bet365

To Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον εκπληκτικό Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που έσωσε την Μπάγερν στο ματς με την Φράιμπουργκ.

Στο παγωμένο Schwarzwald-Stadion η θερμοκρασία έδειχνε -10 τη στιγμή που ο Λεβαντόφσκι έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Σβόλοβ στις καθυστερήσεις. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην Μπάγερν και στην Φράιμπουργκ ήταν έμπνευση, μία ένδειξη ποδοσφαιρικής ευφυίας. «Γκολ της σεζόν», το έχρισε χωρίς πολλή σκέψη ο Χάμαν στο Sky.

Μία στιγμή μαγείας από τον Πολωνό επιθετικό, που έσπασε τον πάγο για τους Βαυαρούς και τους κράτησε στο +3 στην κορυφή. Όσες φορές έχει σκοράρει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, η Μπάγερν πήρε τη νίκη. Ένα σερί που στην Bundesliga έχει φτάσει αισίως τα 38 παιχνίδια! «Η Μπάγερν εξαρτάται από τον Λεβαντόφσκι», ήταν ο τίτλος της Süddeutsche χωρίς ίχνος υπερβολής.

«Τι μπορείς να κάνεις; Γι’ αυτό παίζει στην Μπάγερν. Γι’ αυτό κερδίζουν τόσο συχνά», θα πει με βλέμμα απόγνωσης ο τεχνικός των γηπεδούχων Κρίστιαν Στράιχ, που είδε την ομάδα του να μάχεται μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά να μένει με άδεια χέρια. Το Sport1 υπολόγισε ότι χωρίς τα γκολ και τις ασίστ του Λεβαντόφσκι η Μπάγερν θα είχε 10 βαθμούς λιγότερους στο πρωτάθλημα. Μεγάλη υπόθεση, όμως ήταν αρκετή για να ξεκινήσει η συζήτηση για το γεγονός ότι αν λείψει ο Πολωνός, η Μπάγερν θα... ψάχνεται.

«Μην ακούω ότι δεν έχουμε αντικαταστάτη του Λεβαντόφσκι», απάντησε ο Ούλι Χένες. «Δεν είχαμε ούτε για τον Γκερντ Μίλερ». Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Βαυαρών είχε χρειαστεί 93 ματς για να φτάσει στα 60 γκολ στην Bundesliga, τη στιγμή που ο Λέβα χρειάστηκε 80, λιγότερα από κάθε άλλον!

Πριν τη σέντρα όλοι οι παίκτες της Φράιμπουργκ είχαν όλα κι όλα 31 γκολ στην Bundesliga, τη στιγμή που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετρούσε 133... Με το τελευταίο σφύριγμα, είχε φτάσει τα 135 (σε 211 εμφανίσεις), για να γίνει ο δεύτερος ξένος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον Καλούντιο Πισάρο (190), ξεπερνώντας τον Έλμπερ.

«Η διαφορά έχει όνομα: Λεβαντόφσκι», έγραψε η Badische Zeitung στην ανάλυσή της για το παιχνίδι. Η Μπάγερν πρέπει να ευχαριστεί το 9άρι της για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε με γκέλα το 2017. Ο 28χρονος επιθετικός είχε αρχικά ισοφαρίσει στο 35’ με πολύ ωραίο τελείωμα στην κίνηση σε ένα τέρμα με ιστορικό άρωμα, καθώς με εκείνο ξεπέρασε τον Έλμπερ. «Το έχουμε κάνει κάποιες φορές στην προπόνηση. Ξέρω ότι ο Ντάγκλας εκτελεί γρήγορα», αποκάλυψε μετά το ματς.

Όσο για το δεύτερό του τέρμα; «Ήταν ένα γκολ που βλέπεις στις παραλίες της Copacabana», ήταν η περιγραφή της Süddeutsche. «Respect στον Λέβα! Ήταν εκπληκτικό γκολ», αναγνώρισε ο αντίπαλος επιθετικός Νιλς Πέτερσεν, που τη σεζόν 2011-12 φορούσε τη φανέλα με το ίδιο νούμερο στο Μόναχο... «Αρχικά σκέφτηκα να δώσω πάσα με το κεφάλι», τόνισε ο Λεβαντόφσκι.

«Δεν υπήρχε, όμως, κανένας δίπλα μου. Τότε, προσπάθησα να την στρώσω και ευτυχώς τα κατάφερα». «Έχετε κάνει μαθήματα μπαλέτου», τον ρώτησαν με χαμόγελο. «Όχι, ποτέ». Στη διακοπή έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει τόσο να βγει πρώτος σκόρερ (έχει 14 γκολ και ο Ομπαμεγιάνγκ 16), όσο να έρθουν οι τίτλοι.

«Δεν βρήκα καλά την μπάλα. Ήταν και λίγο τυχερό», συνέχισε. Η τύχη είναι πάντα με τους τολμηρούς, όμως το γκολ δεν ήταν δικό της αποτέλεσμα. Ήταν μία τολμηρή, εσκεμμένη κίνηση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Έχοντας υπογράψει πριν λίγες εβδομάδες νέο συμβόλαιο μέχρι το 2021, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στη νέα εποχή χωρίς Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν και Ριμπερί, θα εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες των Βαυαρών.

Κανένας δεν θα τον κατηγορούσε αν έπαιρνε μαζί του την μπάλα σαν να έκανε χατ τρικ στο Φράιμπουργκ. Εκείνος, όμως, μετά την τελευταία του δήλωση, έβαλε την κουκούλα του και απλά χάθηκε στις κατακόμβες. «Ελπίζω η φόρμα μου να συνεχιστεί». Η Μπάγερν μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες της, μόνο όταν ο Πολωνός είναι στα καλύτερά του.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα