«Τώρα θα έχουν απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό»

«Τώρα θα έχουν απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
«Τώρα θα έχουν απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Τζέι Αρ Χόλντεν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει μείνει μακριά από το μπάσκετ. Ο παλαίμαχος πλέι μέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε για το φετινό θαύμα του Ολυμπιακού.

Ο Τζέι Αρ Χόλντεν βρίσκεται στο Λας Βέγκας και παρακολουθεί τα παιχνίδια του Summer League και στο περιθώριο των αγώνων μίλησε για τον μεγάλο φετινό άθλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, αλλά και τις σκέψεις του αναφορικά με το δικό του μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τζέι Αρ Χόλντεν στο eurohoops.net

«Είμαι εδώ με τους φίλους μου, προσπαθώντας να χαλαρώσω λίγο. Ο Ντέιβιντ δουλεύει στο ΝΒΑ και ο Τράγιαν προσπαθεί επίσης να κάνει το ίδιο. Εγώ προσπαθώ να βρω τι θα κάνω και νομίζω ότι όταν βρίσκεται κοντά σε καλούς ανθρώπους, τότε σκέφτεσαι θετικά. Θέλω να κάνω κάτι σχετικό με το μπάσκετ, ίσως να γίνω ατζέντης. Παρόλα αυτά ξέρει πολύ καλά όσα βιώνουν οι νέοι παίκτες στο σάμερ λιγκ και όλα όσα μπορεί να κάνει εκτός ΗΠΑ» .

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια πίεση. Παίζεις το παιχνίδι που σου αρέσει. Αν είσαι στο σάμερ λιγκ του ΝΒΑ, τότε αυτό σημαίνει ότι είσαι αρκετά καλός για να βρίσκεσαι εδώ. Είναι η ευκαιρία σου να ξεχωρίσεις και να πάρεις μια δουλειά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερη πίεση εκτός κι αν έχεις επιλεγεί στο ντραφτ. Ίσως αν είσαι το νούμερο 5, πρέπει να παίξεις όντως καλά, αλλά για όσους αγωνίζονταν στην Ευρώπη, ή έρχονται από το κολέγιο χωρίς να έχουν επιλεγεί στο ντραφτ, είναι μια τεράστια ευκαιρία».

«Πολλοί θεωρούν αρνητικό το να παίξουν εκτός ΗΠΑ, γιατί δεν ξέρουν τίποτα για αυτό, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια πολλοί παίκτες που ήρθαν από το εξωτερικό στις ΗΠΑ, ήταν σε πραγματικά καλό επίπεδο. Για την ακρίβεια σε καλύτερο από αρκετούς Αμερικανούς. Το παιχνίδι είναι πια παγκόσμιο, είναι το ίδιο. Όπου και να πας πρέπει να είσαι επαγγελματίας και ίσως να αποδειχθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου. Αν το όνειρο σου είναι το ΝΒΑ, ίσως η Ελλάδα, η Ρωσία, το Βέλγιο και η Ισπανία να είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί» .

«Πρέπει να έχεις έναν καλό ατζέντη και η ομάδα που σε επιλέγει να ξέρει γιατί σε επέλεξε. Όσο πιο μεγάλη είναι η ομάδα που σε διαλέγει, τόσο λιγότερες ευθύνες έχεις. Όταν πας στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό, στην ΤΣΣΚΑ ή στην Μπαρτσελόνα, δεν πρόκειται να σου πουν ότι πρέπει να σκοράρεις 30 πόντους. Αυτό δεν συμβαίνει. Ίσως πρέπει να βάζεις 15, 16 ή 17 πόντους. Όλοι καταλήγουν να έχουν μ.ό. Στους 12, ή στους 13 πόντους, αλλά το θέμα στην Ευρώπη είναι να κερδίζεις, όχι η ατομική επίδοση, ή να βάλεις 40 πόντους. Και νομίζω ότι αυτή είναι η πιο σημαντική προσαρμογή που πρέπει να κάνεις ένας Αμερικανός, όταν παίζει στην Ευρώπη» .

«Όχι. Νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να προσπαθήσεις να πας σε μια μεγαλύτερη, γιατί αν είσαι καλός παίκτης θα ταιριάξεις οπουδήποτε. Και αν όντως βρεις ρόλο και κερδίσεις στο πρωτάθλημα, ας πούμε στην Ελλάδα και έχεις μπόι 2,04, 10 ριμπάουντ και 12 πόντους μ.ό. τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε επιλέξουν στο ΝΒΑ, παρά όταν παίζεις σε μια μικρότερη ομάδα».

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές χώρες πια όπου ξοδεύονται εκατομμύρια δολάρια. «Νομίζω ότι όταν μιλάς για μπάσκετ, την χημεία δεν μπορείς να την αγοράσεις. Πάντα το έλεγα αυτό, όπου κι αν έπαιζα. Αυτή τη σεζόν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν είχαν τόσα πολλά χρήματα, είχαν, όμως, έναν πυρήνα παικτών. Οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη κατάσταση. Και αυτό είναι εντέλει το μπάσκετ. Δεν με νοιάζει αν θες να ξοδέψεις δύο ή δέκα εκατομμύρια. Αν έχεις παίκτες που μπορούν να παίξουν μαζί, πάντα μπορείς να κερδίσεις. Φυσικά δεν συμβαίνει συχνά, γιατί υπάρχουν ακριβές ομάδες που βρίσκονται μαζί περισσότερο, για δύο ή τρία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικά ο ίδιος για οκτώ χρόνια. Ο Ολυμπιακός ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η ΤΣΣΚΑ το έκανε αυτό, όταν πρωτοπήγα εκεί, αλλά το καλύτερο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Και αυτό μας βοήθησε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Τώρα θα υπάρχουν απαιτήσεις για τον Ολυμπιακό. Όλοι θα θέλουν να τους δουν να υπερασπίζονται τον τίτλο τους» .

 

Τελευταία Νέα