Εσπασαν το πανεπιστήμιο Πειραιά (vid)‏

Gazzetta team
Εσπασαν το πανεπιστήμιο Πειραιά (vid)‏
Επτά άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν σήμερα (Τετάρτη 10/4) το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν σε ΙΧ το οποίο και σταμάτησαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ακολούθως προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, όπου και τους αναγνώρισαν μάρτυρες φοιτητές.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράβαση του Νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επιδρομή ομάδας περίπου 40 ατόμων με λοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, ξύλινα ρόπαλα και μαύρες σημαίες, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές και τον τραυματισμό δύο φοιτητών 19 και 21 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Τι έγινε το μεσημέρι

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, σε σημείο μάλιστα προς στιγμήν να τεθεί θέμα εκκένωσης του. Ωστόσο η κατάσταση εκτονώθηκε και το πανεπιστήμιο λειτουργεί πλέον κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναστάτωση δημιουργήθηκε, όταν ομάδες νεαρών ατόμων εισέβαλαν στο Ίδρυμα, όπου η παράταξη της ΔΑΠ είχε οργανώσει φεστιβάλ, με σκοπό να διαλύσουν την εκδήλωση της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ.

Οι νεαροί ταραξίες έσπασαν όλα τα «stand», στα οποία είχαν αναρτηθεί αφίσες και πλακάτ από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από Οργανώσεις γα το Παιδί κλπ.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητές της ΔΑΠ που ήταν παρόντες, οι εισβολείς έσκισαν αφίσες, έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και συνεπλάκησαν με όσους φοιτητές επιχείρησαν να τους εμποδίσουν.

Πριν από λίγο οι νεαροί αποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους «γης μαδιάμ», ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μεταξύ των φοιτητών υπάρχει και τραυματίας.

Πηγή: enikos.gr - vima.gr