Φυλλάδια της Χ.Α. είχε ο δολοφόνος του Πακιστανού

Gazzetta team
Φυλλάδια της Χ.Α. είχε ο δολοφόνος του Πακιστανού
"Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή" είναι ο τίτλος σε 50 φυλλάδια που βρέθηκαν μαζί με φωτογραφίες του Νίκου Μιχαλολιάκου στο σπίτι του 25χρονου δράστη της δολοφονίας του 27χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, όπως επισημάνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών διαπιστώνεται πως ο 29χρονος πυροσβέστης και ο 25χρονος είχαν κατηγορηθεί για κλοπή, επειδή είχαν αρπάξει… 10 επώνυμα μπλουζάκια από κατάστημα, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχαν προσαχθεί από αστυνομικές υπηρεσίες γιατί κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Ομόνοιας.

Την ίδια ώρα στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένας αεροβόλο πιστόλι, μία σιδερογροθιά, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα, μία σφεντόνα.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν πως αιτία της πράξης τους ήταν πως ο μετανάστης έκανε… οκτάρια στον δρόμο με το ποδήλατό του και τους εμπόδιζε να περάσουν με το μοτοποδήλατο. Και οι δύο φαίνεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί είχαν στην κατοχή τους στιλέτα!

Ο 29χρονος είναι πυροσβέστης, τα τελευταία 5 χρόνια και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο. Είχε πάρει δεκαπενθήμερη άδεια από την υπηρεσία του και σύμφωνα με περιγραφές συναδέλφων του ήταν κλειστός χαρακτήρας, ενώ ο διοικητής του, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον 29χρονο, ο νεαρός ουδέποτε είχε δώσει δείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως το 2008 ο 28χρονος προσελήφθη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί αν το Πυροσβεστικό Σώμα γνώριζε για την υπόθεση της κλοπής, ένα χρόνο νωρίτερα.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων της περιοχής και μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων. Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρει: «Δύο νεοναζί που επέβαιναν σε μηχανάκι επιτέθηκαν και δολοφόνησαν με μαχαιριές μετανάστη που βρισκόταν στην οδό Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών, πάνω σε ποδήλατο. Ο Σερντάρ Γιακούμπ, 26 χρόνων δέχτηκε δολοφονική μαχαιριά κάτω από την ξιφοειδή απόφυση του στέρνου με κατεύθυνση προς την καρδιά».

Πηγή: newsit.gr