Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ: Με κίνητρο κόντρα στη Τσεχία η Εθνική

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ: Με κίνητρο κόντρα στη Τσεχία η Εθνική

Κώστας Ευθυμιάδης
O Παναγιώτου της εθνικής Ελλάδος χάντμπολ

bet365

Η Εθνική χάντμπολ των ανδρών κλείνει την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τον αγώνα κόντρα στη Τσεχία (19:00, Cosmote Sport 8).

Να αποχαιρετήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ με μία νίκη, θέλει σήμερα η Εθνική ομάδα των ανδρών.

Ο όμιλος έχει κριθεί και πέρα από το γόητρο της τρίτης θέσης κόντρα στην Τσεχία (19:00, Cosmote Sport 8), υπάρχει κίνητρο για τους παίκτες του Γ. Ζαραβίνα, καθώς μια νίκη θα την ανεβάσει στο ranking και ενδέχεται να έχει καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι διεθνείς μας ήταν ανταγωνιστική με την Πορτογαλία για 45 λεπτά, ενώ κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Δανία, είχε ορισμένα καλά διαστήματα και μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Θέλαμε να φανούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Καταφέραμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να έχουμε αρκετά καλές περιόδους και στην άμυνα και την επίθεση. Επίσης χρησιμοποιήσαμε περισσότερα παιδιά από τον πάγκο, οι οποίοι πραγματικά ήταν ακόμη καλύτεροι. Θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Από την αρχή που ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή είναι η πρώτη φορά που παίζουμε κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο και ενδεχομένως απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Μπορούσαμε να έχουμε… μαζέψει λίγο περισσότερο το σκορ αλλά πάντα είναι δύσκολο απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να είμαστε σε τέτοιο παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι για το τελευταίο παιχνίδι για να δούμε αν μπορούμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από τους Τσέχους» ανέφερε χθες το βράδυ ο Γ. Ζαραβίνας.

«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι το πιο σκληρό παιχνίδι που θα έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη δυνατή άμυνα της Τσεχίας, συνδυαστικά με τον πολύ καλό τους τερματοφύλακα. Ενδεχομένως το παιχνίδι να κριθεί στη μία κατοχή, στο ένα σουτ, σε μία άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Εκτός από τους βαθμούς που χρειαζόμαστε ενόψει της κλήρωσης για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είναι και ένα πραγματικό τεστ για εμάς για να δούμε αν η ομάδα μπορεί να μετουσιώσει σε βαθμούς τις καλές εμφανίσεις απέναντι σε ισχυρές ομάδες. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και στην άμυνα και στην επίθεση, μειώνοντας κυρίως τα τεχνικά λάθη. Δεν περιμένω το παιχνίδι αύριο να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, περιμένουμε όμως μία μεγάλη μάχη» είπε επίσης για το σημερινό παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Τελευταία Νέα