ΑΕΚ: Τέλος ο Τζούκιτς, νέος τεχνικός ο Μπουζόν

ΑΕΚ: Τέλος ο Τζούκιτς, νέος τεχνικός ο Μπουζόν

Κώστας Ευθυμιάδης
O Φρεντερίκ Μπουζόν

bet365

Το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ άλλαξε εκ νέου προπονητή, με τον Τζούκιτς να αποχωρεί και τον Φρεντερίκ Μπουζόν να ανακοινώνεται από την Ενωση.

Η ΑΕΚ προχώρησε σε νέα αλλαγή προπονητή μέσα στη φετινή σεζόν της Handball Premier.

Με μία ανακοίνωση μίας πρότασης, έγινε γνωστό πως διεκόπη κοινή συναινέσει η συνεργασία της με τον Ντράγκαν Τζούκιτς και λίγο μετά ανακοίνωσε τον Φρεντερίκ Μπουζόν ως τον νέο τεχνικό της ομάδας.

Ο Μπουζόν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη γυναικεία ομάδα Χάντμπολ Le Havre AC το 1999. Ανέβασε τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία και τον καθιέρωσε μόνιμα στη γαλλική ελίτ. Στα 13 χρόνια που ήταν στον πάγκο της ομάδας, κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας δύο φορές (2006, 2007) και μία φορά το Challenge Cup (2012).

Το 2012 μετέβη στην ομάδα της Fleury Loiret, στην οποία έμεινε μέχρι το 2016. Στα τέσσερα χρόνια παραμονής του εκεί, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Γαλλίας (2015), το Κύπελλο Γαλλίας (2014), αλλά και δύο Λιγκ Καπ (2015, 2016), ενώ έφθασε μέχρι τον τελικό του EHF Cup. Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας της Σενεγάλης, με την οποία πέτυχε το θαύμα και έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Αφρικής. Έμεινε μέχρι το 2021, καθώς τότε ανέλαβε την ανδρική ομάδα της Σενεγάλης, της οποίας είναι προπονητής μέχρι και σήμερα. Τον Δεκέμβριο του 2016 πήρε το «τιμόνι» της γυναικείας ομάδας της ρωσικής, Rostov-Don, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2018. Στο πρώτο του εξάμηνο, μάλιστα, κατέκτησε τον δεύτερό του ευρωπαϊκό τίτλο, το EHF Cup. Κατέκτησε δε, back to back το Νταμπλ, το 2017 και το 2018. Το 2018 γύρισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Ναντ.

To 2020 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της JS Cherbourg, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές πορείες σε Πρωτάθλημα, αλλά και Κύπελλο. Το 2020 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της Villeurbanne, στην οποία βρισκόταν μέχρι πρότινος.

Μπουζόν: Ανυπομονώ να δουλέψουμε

Ο νέος τεχνικός ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις: «Αρχικά, είμαι πολύ χαρούμενος, που η διοίκηση θέλει να ηγηθώ του πρότζεκτ. Δεν μπορώ να περιμένω. Ανυπομονώ για την εμπειρία της ΑΕΚ. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, σε καθημερινό επίπεδο, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Νίκη, νίκη και… νίκη. Αυτοί είναι οι στόχοι της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ένας εκπληκτικός πολυαθλητικός σύλλογος, με τρομερή στήριξη. Ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα του γηπέδου, με τους οπαδούς μας να μας δίνουν την στήριξη. Αυτή τη δουλειά, την κάνουμε για αυτά τα συναισθήματα. Το ελληνικό χάντμπολ εξελίσσεται… Ανθεί… Είναι εξαιρετικά νέα αυτά. Θα προσπαθήσω να συμμετέχω σ’ αυτή την εξέλιξη, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ΑΕΚ».

Οσον αφορά την αγωνιστική του φιλοσοφία, είπε: «Έρχομαι με τρία πολύ απλά πράγματα: Σκληρή δουλειά, εξέλιξη, αλλά και ατομική δουλειά με τον κάθε αθλητή. Σε μία νέα χώρα, σε μία νέα κουλτούρα, με νέους φίλους, θα προσπαθήσω να ενσωματωθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα