Χάντμπολ: Στην Βοσνία η Εθνική γυναικών για τον πρώτο «τελικό»

Χάντμπολ: Στην Βοσνία η Εθνική γυναικών για τον πρώτο «τελικό»

Κώστας Ευθυμιάδης
H Εθνική χαντμπολ γυναικών

bet365

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών αναχώρησε για το Κάζιν της Βοσνίας, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων, για την 3η και 4η αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φιλοξενηθεί αύριο, 28 Φεβρουαρίου, στις 20:00 από την ομάδα της Βοσνίας, με στόχο τη νίκη που θα της δώσει αβαντάζ στην διεκδίκηση της 3ης θέσης.

Σε σχέση με τους αγώνες με Κροατία και Ρουμανία τον Οκτώβριο η ελληνική ομάδα δεν θα έχει στη διάθεση της την Κατερίνα Μανιά που αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ θα απουσιάσει για προσωπικούς λόγους και η Αθηνά Κωστοπούλου.

Πριν 15 μήνες, τον Νοέμβριο του 2022 Ελλάδα και Βοσνία είχαν αναμετρηθεί ξανά για την Α’ φάση των πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 με την Εθνική Γυναικών να προκρίνεται με νίκη 23-21 και ήττα 22-21.

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Χατζηπαρασίδου, Κερλίδη, Τσικνάκη, Ζενέλι, Σεβδίλη, Σαμολαδά (ΠΑΟΚ), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Φράγκου, Στουγιαννίδου (ΟΦΝ Ιωνίας), Ανδρίτσου, Αμβροσιάδου (Αναγέννηση Άρτας), Θεοδοσοπούλου, Αργυροπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Μ. Κουκμίση (Πανόραμα), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού), Ζυγούρα (Neckarsulm- Γερμανία)

«Ετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια με τη Βοσνία, στα οποία θα ζητήσουμε την πρώτη νίκη της ιστορίας μας σε όμιλο προκριματικών EURO. Θα αντιμετωπίσουμε τα ματς σαν να είναι παιχνίδια πλέι οφ με στόχο να κατακτήσουμε την 3η θέση του ομίλου για να συνεχίσουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Αυτό είναι το βασικότερο για εμάς γιατί χωρίς την 3η θέση δεν θα έχουν σημασία τα αποτελέσματα και οι διαφορές στους αγώνες με Κροατία και Ρουμανία που θα ολοκληρώσουν τον όμιλο. Η Βοσνία είναι ομάδα στα μέτρα μας, στα δικά μας δεδομένα και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας» ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μενέλαος Δανήλος.

@Photo credits: ΟΧΕ
 

Τελευταία Νέα