Χάντμπολ: Πρόωρος «τελικός» με Ολυμπιακό εναντίον ΑΕΚ στους «16» του Κυπέλλου

Κώστας Ευθυμιάδης
Φάση από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο χάντμπολ

bet365

Πρόωρος τελικός στο Κύπελλο Ανδρών στην Ηλιούπολη με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται (18:00-ΟSFP TV) την ΑΕΚ για τον 3ο γύρο του θεσμού.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ διασταυρώνουν νωρίς τα «ξίφη» τους στο κύπελλο καθώς η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους στη φάση των «16».

Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση εκτός έδρας τη Δράμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» διανύουν μία καταπληκτική σεζόν με 17/17 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ για το αυριανό ματς έχουν ως οδηγό τους και τις νίκες τους επί της ΑΕΚ με 26-25 στον τελικό του Σούπερ Καπ, αλλά και με 27-23 στο Ολυμπιακό Κέντρο Λιοσίων στον Α’ γύρο του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ έχει ως στόχο να κάνει μία νέα αρχή, αφού με νίκη όχι μόνο θα γίνει φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και θα αλλάξει και τα ψυχολογικά δεδομένα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αυτό θα είναι το 37ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, στα 36 παιχνίδια ο Ολυμπιακός προηγείται 18-14 στις νίκες, ενώ 4 ματς έληξαν ισόπαλα.

Για το θεσμό του Κυπέλλου Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν συναντηθεί 6 φορές και υπάρχει απόλυτη ισορροπία με 3 νίκες για κάθε ομάδα.

«Μετά από πολύ μεγάλο κενό, διακοπή, είναι το δεύτερο ματς που παίζουμε μέσα σε τέσσερις ημέρες, ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Προσπαθούμε να βρούμε το ρυθμό μας, να γυρίσουμε στον εαυτό που είχαμε πριν από τη διακοπή. Πιστεύω, αύριο, θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, είμαστε σε καλή κατάσταση. Τα παιδιά ξέρουν ότι παίζουν ένα ντέρμπι, ένα ακόμα ντέρμπι, οπότε θα παρουσιαστούν όπως πρέπει. Θέλουμε, με τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου μας, να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών, παιχνίδι Κυπέλλου, νοκ άουτ, που διαφέρει πάρα πολύ ένα ματς για το πρωτάθλημα. Έχουμε ένα χρονικό διάστημα με ντέρμπι, με μεγάλα ματς που πρέπει να διαχειριστούμε, ματς με την ΑΕΚ, πρόκριση στην Ευρώπη. Οπότε, θέλουμε να παρουσιάσουμε, από αύριο, ένα πολύ καλό εαυτό, έτσι όπως έχουμε παίξει και όπως μπορούμε ακόμα να παίξουμε» δήλωσε για το ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ν. Γραμματικός, ενώ ο περιφερειακός της ομάδας, Νίκος Πασσιάς είπε:

«Ξεκινάμε με έναν τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, άλλος θεσμός, ένα παιχνίδι νοκ άουτ στην έδρα μας, για το Κύπελλο. Οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες και η ομάδα που θα έχει καθαρό μυαλό για περισσότερα λεπτά, θα είναι και η νικήτρια. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, όλο αυτό το διάστημα και με τον κόσμο μας, που μας δίνει έξτρα ώθηση, ευελπιστούμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη».

Από πλευράς ΑΕΚ μίλησε για το παιχνίδι ο διεθνής πλέι μέικερ, Χάρης Μάλλιος.

«Έχουμε μπροστά μας το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς και οφείλουμε να καταθέσουμε όλο μας το είναι για να νικήσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες, ισάξιες και πλήρεις. Θα κερδίσει αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα εκμεταλλευτεί τις ειδικές καταστάσεις του παιχνιδιού. Οφείλουμε να είμαστε σωματικά και πνευματικά απόλυτα έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Ενα ματς για το Κύπελλο γυναικών

Σήμερα, θα διεξαχθεί και ένας προημιτελικός για το Κύπελλο γυναικών.

Στις 15:30 στο γήπεδο Πανοράματος, η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Πυλαία, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα πρωταθλήματος όπου το Πανόραμα κέρδισε με 30-29.

Σήμερα επρόκειτο να γίνει και το ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών- ΟΦΝ Ιωνίας, ωστόσο αναβλήθηκε μετά το αίτημα του ΟΦΝΙ και την συγκατάθεση της ομάδας των Γιαννιτσών, αφού η μετακίνηση στη βόρεια Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας, ήταν αδύνατη. Ο νέος ορισμός του αγώνα θα γίνει μετά από δύο εβδομάδες.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
 

Τελευταία Νέα