Χάντμπολ: Η Εθνική εφήβων στα τελικά του Euro!

Χάντμπολ: Η Εθνική εφήβων στα τελικά του Euro!

Κώστας Ευθυμιάδης
H εθνική χάντμπολ των εφήβων πανηγυρίζει

bet365

Η Εθνική εφήβων στο χάντμπολ νίκησε 25-20 την Ολλανδία και προκρίθηκε ως πρώτη και αήττητη στο Euro 24 της κατηγορίας, από τον 1ο προκριματικό όμιλο που διεξήχθη στο Κιέτι της Ιταλίας.

Το 2024 αποδεικνύεται… ιστορικό για το ελληνικό χάντμπολ, όσον αφορά τις εθνικές ομάδες.

Η Εθνική εφήβων κέρδισε την Ολλανδία με 25-20 στα προκριματικά του Euro 2024, στον όμιλο της Ιταλίας και πετυχαίνοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία, προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης!

Ετσι, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι εθνικές ανδρών, Νέων και εφήβων, θα παίξουν μέσα στην ίδια χρονιά, στα τρία αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

«Αυτό που είχαμε τονίσει είναι πως σε αυτά τα παιχνίδια δεν μετράνε οι τακτικές, αλλά η καρδιά και η ψυχή και σήμερα τα παιδιά κατέθεσαν και καρδιά και ψυχή, το πίστεψαν και ήθελαν πολύ να προκριθούν! Τους αξίζουν συγχαρητήρια, είναι μια μεγάλη στιγμή για το άθλημα, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχουμε καταφέρει. Γράψαμε ιστορία, είναι μάγκες, ήρθαμε εδώ και δεν μας υπολόγιζε κανείς. Τα παιδιά έχουν στόφα νικητή. Βλέπουμε μόνο μπροστά από εδώ και πέρα» είπε ο προπονητής της Εθνικής, Αντώνης Δάσκαλος.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 20-25 (8-14 ημχ.)

ΕΛΛΑΔΑ (Δάσκαλος): Τσιούμας 4, Ζησιμάτος 3, Λίτσης 1, Αλεξίου 3, Μπάλτζης, Ταπαντζής 4, Χαριζόπουλος 2, Κατσούνης 1, Σαλτιέλ, Γαβανάς 2, Θεολόγης 1, Κιούσης, Κοτζιάς, Ορφανός 4, Παπαδημητρίου, Σφακιωτάκης

Διαιτητές: Μενέντεζ- Φαμπιάν (Ισπανία), Κόκκινη: 17:51 Ντέβεντιτζ, Δίλεπτα: 3-1, Πέναλτι: 2/3-1/3


 

Τελευταία Νέα